aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Реєстрація розлучення за кордоном

Реєстрація розірвання шлюбу за кордоном

Громадяни нашої держави можуть розірвати подружні стосунки за межами України незалежно від обставин та умов розлучення. У тому числі це стосується випадків, коли подружжя має спільних дітей віком до 18 років. За кордоном можна розірвати шлюб не лише за взаємною згодою партнерів, а й якщо один із пари проти. Також не має значення, де саме подружжя узаконило свої відносини: в Україні, чи в іншій країні. Як відбувається реєстрація розлучення там ми докладно розповімо у цій публікації.

Реєстрація розлучення за кордоном

Поширені варіанти розірвання подружніх відносин за кордоном

Найчастіше юристи стикаються з розглядом справ щодо розірвання шлюбу подружжя, яке проживає за межами України, у якого є спільні спадкоємці віком до 18 років. Крім питання про розірвання шлюбу, суд розглядає також питання опіки та стягнення аліментів.

Особливості процедури розірвання шлюбу за кордоном

Розірвання подружніх відносин за межами України не така складна процедура, як здається, адже немає необхідності витрачати фінансові кошти та час на транспортні послуги та пошуки житла: сьогодні доступна можливість розлучитися у режимі онлайн за допомогою режиму відеоконференції. У деяких випадках все ж таки необхідно бути присутнім на засіданнях особисто, тому перед початком процесу розлучення рекомендується попередньо проконсультуватися з компетентним у даному питанні юристом.

Відеоконференція – оптимальний варіант розірвання подружніх стосунків для пари, яка проживає за межами нашої держави. Цей формат процесу розлучення забезпечується інформаційно-телекомунікаційною системою судового інституту. При цьому важливо все узгодити з державною інстанцією, оскільки не всі суди мають можливість організувати подібний формат засідання.

Щоб розірвати шлюб за кордоном, необхідно в першу чергу звернутися до посольства/консульства України в державі, де ви перебуваєте. У консула є право здійснити реєстрацію шлюбу за кордоном для українців або розірвання подружніх відносин у таких випадках:

  • взаємне рішення подружжя, яке не має спільних неповнолітніх спадкоємців, розірвати сімейні узи;
  • позов одного чоловіка, якщо чоловік/дружина визнаний судом безвісти зниклим;
  • позов одного з подружжя, якщо другий партнер є недієздатним (має бути відповідний документальний висновок медичної комісії).

Як зареєструвати розлучення за кордоном: основні варіанти

Щоб розірвати подружні стосунки, пара може звернутися:

  • до органів реєстрації актів цивільного стану;
  • до судової інстанції.

Розірвання шлюбу в РАГСі — найкраще рішення, оскільки для такого розлучення не потрібні витрати сил, емоцій і фінансів. Парі необхідно подати спільну заяву, в якій покриється виразом їхнє взаємне бажання розірвати сімейні узи. Такий документ має бути наданий подружжям. Якщо це неможливо, застосовуються додаткові заходи (наприклад, надання державній установі окремої заяви чоловіка. попередньо завіреного нотаріально). Якщо пара не змінить свого рішення протягом 30 днів, РАГС видає свідоцтво про розірвання подружніх відносин. При видачі документа повинні бути обидва партнери. З цієї ситуації також є вихід: протягом місяця з моменту подання заяви чоловік, який перебуває за межами України, може подати ще одну нотаріально завірену заяву, де зазначено прохання розірвати шлюб без його присутності.

Враховуючи, що такий варіант розірвання шлюбу є більш простим і швидким, багато пар віддають перевагу розлучення в судовому порядку. Це обумовлено насамперед тим, що можна скористатися послугами сімейного адвоката і не вникати у процедуру.

Розірвання шлюбу в суді за кордоном

Даний варіант розірвання шлюбу точно не можна назвати простим і швидким. Складнощі можуть виникнути, як мінімум, через перебування чоловіка за межами території нашої держави: у цьому випадку позов направляється до судової інстанції іншої країни, щоб визначити ставлення до процесу розв'язання відповідача. Якщо позивачем надано достатню кількість фактів та аргументів, суд може ухвалити позитивне для позивача рішення.

Сімейні адвокати не тільки забезпечують повний супровід протягом усього процесу, допомагають зі збором необхідної документації та написанням позовів, а й позбавляють учасників розлучення від усіх турбот та витрат на транспортні послуги. Ви можете бути впевнені у позитивному результаті, адже компетентний фахівець зробить все можливе для досягнення бажаної мети.

Поділитися:

Обговорення