aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Вартість розлучення в Україні

Вартість розлучення через суд включає державне мито - 992,40 грн (2022 р.), а також витрати на складання позову, який буде відповідати чинному законодавству.

Коли подружжя прийняло рішення розірвати сімейні вузи, їм необхідно визначитися, яким чином буде здійснюватися процес розлучення. Згідно з чинним законодавством України, розірвати шлюб можна в суді або через РАГС. Кожен з варіантів передбачає особливості процедури та умов процесу розлучення. Відрізняється також вартість розлучення в Україні залежно від обраного варіанту.

Вартість розлучення в Україні через РАГС

До випадків, коли пара може розірвати шлюб в адміністративному органі, належать:

  • взаємне рішення подружжя;
  • відсутність спільних малолітніх дітей та/або спірних майнових питань.

За дотримання цих умов пара може звернутися до РАГСу для оформлення заяви про розірвання шлюбу: співробітники установи видають відповідні бланки, які заповнюються кожним із подружжя. Тривалість процедури становить приблизно один місяць, протягом якого пара може відкликати заяву. Якщо подружжя все ж таки вирішило розірвати сімейні узи, у РАГСі реєструється відповідне свідоцтво про розлучення. Сума державного мита в Україні при розлученні через РАГС становить 8 грн. 50 коп. Загальна вартість розлучення може бути більшою та включати додаткові послуги адміністративної установи.

Вартість розлучення в Україні через суд

Розірвання шлюбу здійснюється у судовому порядку, якщо у пари є спільні малолітні діти або один із подружжя не дає згоди на розлучення. І тут вартість розлучення в Україні буде інша. Щоб судовий процес пройшов якомога простіше і без неприємних наслідків, варто слідувати певному алгоритму дій. Насамперед необхідно надати суду договір, у якому вказується з ким житиме дитина та умови участі у її вихованні окремо проживаючого батька. Також окремо оформляється угода щодо сплати аліментів - документ засвідчується нотаріально і також передається до судової інстанції. Тривалість судового процесу становить приблизно один місяць: тривалість процедури розірвання шлюбу може затягнутися, якщо один із подружжя не дає свою згоду на розлучення.

Вартість розлучення в Україні через суд визначається декількома факторами:

  • адвокатські послуги;
  • 0,4 частина від прожиткового мінімуму 2022 р. – 992,40 грн;
  • оплата за позов на розподіл спільного майна.

Про всі особливості процедури розірвання шлюбу та вартість розлучення в Україні ви можете дізнатися у сімейного адвоката.

Поділитися:

Обговорення