aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися в Америці (США) онлайн

Як українцям розлучитися в США

Розірвання шлюбу - завжди непростий процес, що супроводжується безліччю неприємних емоцій, витратами часу та фінансових коштів. Особливо важко розлучатися парам, у яких є неповнолітні діти, тому що при розриві подружжям стосунків потрібно брати до уваги думку дітей. Сполучені Штати лідирують за кількістю розлучень у всьому світі. Приблизно половина всіх шлюбів, укладених Америці, закінчується розірванням шлюбу. Щороку дедалі більше емігрантів, зокрема громадян України, розлучаються у Сполучених Штатах. Як розлучитися українцям у США ми докладно розповімо у цій статті.

Як розлучитися в Америці (США) онлайн

Особливості розірвання шлюбу в Америці для громадян інших держав

В Україні подружні стосунки регулюються Сімейним Кодексом. У Сполучених Штатах законодавчі норми кардинально відрізняються: кожним штатом Америки встановлюються свої нормативно-правові акти, пов'язані із узаконенням подружніх відносин та процесом розлучення.

Варто зазначити, що, як і в інших країнах, суд у більшості випадків на боці жінки. Однак якщо у пари немає спільних дітей, дружина втрачає переваги. Потрібно також брати до уваги те, що розірвання шлюбу емігрантів регулюється законодавчими нормами штату, в якому пара проживає на даний момент. Подати на розлучення в США можуть подружжя, тривалість спільного проживання якого становить від півроку до 1 року (залежно від нормативно-правових актів адміністративно-територіальної одиниці Америки).

Як розлучитися українцям у США: порядок процедури

У Сполучених Штатах розлучення є досить тривалою процедурою - тривалість розірвання шлюбу визначається наявністю обтяжуючих факторів, суперечок між чоловіком та дружиною. Не кожне бажання пари розірвати подружні стосунки може бути схвалено одразу. Державна реєстрація розлучення здійснюється у таких випадках:

  • розірвання шлюбу - спільне рішення подружжя, у якого немає претензій щодо спільно нажитого майна та дітей віком до 21 року. У такій ситуації заява пишеться на спеціальному бланку у консульстві;
  • чоловік або дружина подає позов на розлучення (документ також заповнюється на спеціальному бланку в консульстві України), якщо чоловік/дружина визнаний безвісти зниклим, непрацездатним або перебуває у місцях позбавлення волі понад 3 роки;
  • судом України прийнято рішення розірвати подружні стосунки пари, і вердикт набув чинності.

Як розлучитися у США без адвоката?

Пара може подати спільну заяву про бажання розірвати подружжя без судових засідань. У такому разі подружжя зобов'язується з'явитися до Консульства України, де при уповноваженій особі заповнюється відповідна заява. Також пара має принести:

  • закордонні паспорти;
  • оригінал свідоцтва про укладення шлюбу;
  • дві квитанції про оплату консульського мита (по 280 доларів).

Після цього через 30 днів у консульстві реєструється розлучення. Ануляція шлюбу відбувається лише у присутності одного з подружжя. Якщо у пари є спільні діти віком до 18 років або інші спірні питання, розірвання подружніх відносин відбувається тільки в судовому порядку.

Подати на розлучення у США українцям: узгодження питань подружжям

  1. Основна причина розлучення.
  2. Питання загальних спадкоємців: умови та графік відвідувань.
  3. Розділ спільно нажитої власності та кредитів.
  4. Аліменти та оформлення допомоги на малюків.

Подати на розлучення в США: тривалість процесу розлучення

Юристи не радять поспішати подавати заяву на розірвання шлюбу, оскільки не завжди виноситься вердикт на користь позивача. Рекомендується все ретельно обміркувати та попередньо проконсультуватися з сімейним адвокатом, щоб гарантовано досягти бажаного результату.

Після отримання повідомлення про розірвання шлюбу обов'язково потрібно відповісти протягом 20 днів, щоб процес розлучення не пройшов у так званому «автоматичному» режимі без відома відповідача. Тривалість розлучення у Сполучених Штатах може бути різною та в середньому становить один рік. Якщо у пари є спірні питання чи спільні неповнолітні спадкоємці, розірвання шлюбу може затягтися навіть на 3-4 роки.

Вартість розірвання шлюбу в Америці

У середньому на розлучення у Сполучених Штатах доводиться витрачати 15 000 доларів. При цьому більшу частину витрат становлять послуги юриста: хорошому адвокату потрібно буде платити приблизно 250 доларів за годину. Також ціна багато в чому визначається від цілей процесу розлучення і обтяжуючих факторів. Наприклад, розірвання шлюбу в судовому порядку коштує набагато дорожче, ніж розлучення за обопільною згодою у Консульстві.

Як розлучитися в США онлайн?

Розірвання шлюбу в США онлайн - проста та швидка процедура, яка дозволяє уникнути додаткових витрат часу, фінансів та емоцій. Дізнатися більше про особливості процесу розлучення в Америці ви можете у кваліфікованого сімейного адвоката, який допоможе зібрати необхідні документи та допомогти.

Поділитися:

Обговорення