aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Де подати на розлучення?

Якщо шлюб повністю і безповоротно розпався, будь-який з подружжя може вимагати його розірвання. Розірвання відносин означає, що емоційний, фізичний, а також економічний зв'язок між двома людьми розірваний. Ви хочете розлучитися, але не знаєте, де подати на розлучення? Нижче ми наводимо вичерпну інформацію на цю тему, підготовлену професійними адвокатами і юристами. Тут ви можете дізнатися де подати на розлучення в Україні в 2021 році.

Де можна подавати на розлучення в Україні?

Якщо, не знаєте, де подати на розлучення, то скористайтеся законодавством. На підставі Сімейного кодексу України заяву про розірвання шлюбу можна подати в РАЦС або в районний суд за місцем проживання подружжя, якщо хоча б хтось із пари все ще проживає там. Однак, якщо ніхто вже не живе в даній квартирі, то позов про розлучення направляється в суд за місцем проживання відповідача. Важливо знати, що судовий розгляд значно прискорює правильно поданий позов відповідно до положень Цивільного процесуального кодексу.

Коли і де подати на розлучення?

Оформлення розлучення через РАЦС виконується в суворо встановлених випадках. Рішення про кінцеве розірвання стосунків в родині має супроводжуватися волевиявленням обох сторін, без утиску будь-яких прав і свобод один одного.

Таким чином, якщо обоє з подружжя бажають розлучитися, то на питання «де подати заяву на розлучення?», Можна чітко відповісти - прямо в РАЦСі, не вдаючись до допомоги суду. Однак тут існує одна дуже важлива умова - родина, яка розлучається, не повинна мати спільних неповнолітніх дітей. Правовий статус громадян України, що не досягли 18-річного віку, при розлученні батьків можуть захистити тільки судові інстанції.

У яких випадках потрібно подавати на розлучення в суд?

Всі питання, що стосуються розірвання шлюбу, де є спільна дитина (діти) до 18 років, розглядаються виключно в судовому порядку. Саме суд уповноважений переконатися, що це зважене рішення, з'ясувати причини неминучого розлучення в сім'ях з дітьми, а також з чиєї вини стався розпад шлюбу - одного або обох подружжя.

Після того, як ви дізналися де подати на розлучення, перед подачею позовної заяви необхідно спочатку скласти договір про виплату аліментів. В подальшому він буде виступати в якості правової основи для того чоловіка, з ким залишаються неповнолітні діти. Грамотний юрист допоможе визначити в документі всі найважливіші моменти, які пов'язані зі сплатою аліментів, призначених для утримання кожної окремої дитини, і встановити ступінь участі другого з подружжя у вихованні спільних дітей. Договір обов'язково засвідчується нотаріусом і разом із заявою про розлучення подається в суд.

Де подати на розлучення при незгоді чоловіка?

Процес розлучення, при якому одна зі сторін не згодна з рішенням іншої розірвати шлюб, також проводиться в судовому порядку. В даному випадку ніякого значення не має, є у пари діти чи таких немає. Суд з'ясовує, які в даний час реальні взаємини між подружжям, а також справжні причини розпаду союзу. Остаточне рішення про розлучення приймається після встановлення фактів, які свідчать про неможливість подальшого проживання в шлюбі, якщо це суперечить інтересам одного з подружжя або ж їхніх дітей.

Кожне розлучення індивідуальне, тому складно сказати, скільки судових слухань знадобиться. Найбільш тривалими вважаються розірвання шлюбу зі взаємними обвинуваченнями один до одного. В інших випадках, якщо, після обов'язкового терміну для примирення, пара не передумала, розлучення часто закінчується одним слуханням. Як видно зі статті, тепер абсолютно точно ясно, де подати на розлучення в Україні і які зробити кроки далі по розірванню вашого шлюбу.

Поділитися:

Обговорення
Р

Ростислав

Добрий день, де я можу подати на розлучення, якщо не маємо спільних дітей?

Максим СелезньовАдвокат

У вас є 2 варіанта:
1. Звернутись до РАЦСу за місцем реєстрації одного з подружжя. Цей варіант підійде якщо немає дітей, обоє згодні на розлучення та можуть зʼявитись до РАЦСу.
2. Звернутись до суду. Цей варіант підійде, якщо є діти або партнер не згоден на розлучення чи не може зʼявитись до РАЦСу.

Добрий день, чи можу я подати на розлучення в іншому місті?

Максим СелезньовАдвокат

За загальним правилом підсудності Заява про розірвання шлюбу подається за місцем реєстрації (прописки) відповідача.
Ви також можете подати заяву за вашим місцем проживання, якщо з вами проживають діти.

Заяву до суду можна надіслати Укрпоштою!

Підскажіть, де я можу подати заяву на аліменти у суді чи ЗАГСі?

Максим СелезньовАдвокат

Тільки до суду подається заява на аліменти!

Доброго дня, чи можна подати на розлучення 100% онлайн щоб взагалі нікуди не ходити?

Максим СелезньовАдвокат

Сервіс працює так — заповнюєте анкету на сайті, оплачуєте 899 грн і отримуєте на e-mail усі потрібні документи, які подаєте до суду Укрпоштою.

До документів буде детальна інструкція ваших дій.
Додаткові витрати на судовий збір - 1073,60 грн.

Ваша участь у суді не знадобиться.
Суд розгляне заяву дистанційно.

Якщо у процесі знадобиться допомога, завжди можете звернутись.