aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як подати на розлучення в Чехії: як проходить процедура та її вартість

Розлучення в Чехії онлайн - безумовно один із найбільш складних етапів у житті кожної пари. Навряд чи вступаючи в подружні стосунки, закохані думають, що їхнє спільне життя колись закінчиться. Розірвання шлюбу завжди супроводжується безліччю бюрократичних, емоційних та фінансових проблем, особливо, якщо виникають суперечки щодо вирішення подальшого місця проживання спільних дітей, поділу спільно нажитого майна та виплати аліментів. Подати на розлучення в Чехії за кордоном можна як за взаємним рішенням подружжя, так і без згоди одного з пари, однак останній варіант передбачає необхідність вирішити безліч проблем. У деяких випадках пари можуть розірвати шлюб місяцями, а то й роками через неможливість досягти компромісу. У будь-якому випадку фахівці рекомендують звертатися за допомогою до сімейних адвокатів: юристи гарантують позитивний результат процесу розлучення саме для вас.

Розірвання шлюбу в Чехії онлайн.

Як подати на розлучення в Чехії для українців: тривалість процесу розлучення

Тривалість розірвання подружніх відносин в країні Чехія визначається безліччю факторів: наявністю у пари спільно нажитого майна, спільних дітей віком до 18 років, і, звичайно ж, згоди чоловіка та дружини на розлучення. Саме ці фактори визначають варіант процесу розлучення: спірний або за взаємною згодою.

Головною відмінністю цих двох типів розлучення полягає в тому, чи подається заява лише одним з пари (позивачом) або двома з подружжя, чи є завірена угода про мирний поділ власності, виплату аліментів, місце подальшого проживання та умови зустрічі з дитиною. Подати на розлучення в Чехії без присутності за взаємною згодою можуть лише подружжя, шлюб яких тривав не менше 1 року (суд може відхилити позов, аргументувавши це тим, що подружжя ще не звикло до спільного життя), а тривалість роздільного проживання становить не менше півроку . Щоб уникнути проблем, зайвих фінансових витрат, зібрати всю необхідну документацію та підготувати докази для судового засідання, рекомендується звернутися до сімейного адвоката: фахівець гарантує, що процедура розлучення пройде безболісно та швидко.

Розірвання шлюбу в Чехії онлайн: спірні розлучення

Досить тривалою процедурою є розірвання шлюбу з наявністю спірних питань:

  • Один із подружжя проти розлучення.
  • Незгода щодо вирішення подальшого місця проживання спільної дитини віком до 18 років.
  • Неможливо досягти компромісу під час поділу спільно нажитого майна.

В даному випадку подати на розлучення в Чехії онлайн може лише один із подружжя: усі вищезазначені спірні питання вирішуватимуться паралельно з шлюборозлучним процесом. При цьому не завжди суд може ухвалити рішення про розірвання шлюбу, оскільки в деяких ситуаціях беруться до уваги інтереси дитини чи інші причини.

Як подати заяву та розлучитися в Чехії онлайн?

Заява – офіційний документ, який підтверджує виявлене позивачем бажання розірвати подружні стосунки. До судової інстанції можна подати на розлучення в Чехії без дружини чи чоловіка або зробити це спільно. Враховуючи, що розлучення є досить делікатним та складним процесом, рекомендується звертатися до кваліфікованого юриста, який не лише допоможе зібрати пакет необхідних документів, а й підкаже, як правильно оформити заяву.

Питання місця проживання дитини та виплати аліментів

Якщо після розірвання шлюбу в Чехії колишня дружина або колишній чоловік вважають, що батько/мати не справляється зі своїми безпосередніми батьківськими обов'язками, можливе звернення до судової інстанції з відповідним позовом. Таке клопотання можна подати навіть у подружніх відносинах.

Судом визначаються відносини дитини з батьками та родичами (за потреби), після чого виносить вердикт про передачу малюка на виховання. Батьки також можуть вирішити це питання самостійно, що набагато краще.

Якщо один із подружжя не справляється зі своїми обов'язками щодо утримання спільної неповнолітньої дитини, він має право вимагати у колишнього чоловіка/дружини виплати аліментів. Розмір виплат визначається індивідуально та залежить від фінансового стану стягувача. Аліменти можуть виплачуватись не тільки за утриманням дитини: стягнення коштів здійснюється також у тому випадку, якщо один із подружжя є інвалідом, пенсіонером або перебуває у декретній відпустці.

Скільки коштує процес розлучення в Чехії?

Варто пам'ятати, що розірвання шлюбу в Чехії – явно недешева процедура. На даний момент, щоб подати заяву про розлучення парі, необхідно заплатити приблизно дві тисячі крон. Деякі люди звільняються від необхідності виплачувати судове мито. До цієї категорії належать молоді мами в декреті, особи, які отримують допомогу, пенсіонери. Якщо подружжя має спірні питання, які потрібно вирішувати в судовому порядку (питання поділу майна та вирішення подальшого місця проживання неповнолітніх спадкоємців), потребує ся скористатися послугами юристів, що теж коштує недешево. Щоб процес гарантовано пройшов для вас успішно, швидко та без зайвих емоційних витрат, зверніться до кваліфікованого сімейного адвоката. Він допоможе правильно оформити заяву та всю необхідну документацію для шлюборозлучного процесу, супроводжуватиме протягом усього розлучення, захищатиме ваші права та інтереси. Дізнатися докладніше про те, як подати на розлучення в Чехії без чоловіка чи дружини можна звернувшись до юридичної компанії, яка спеціалізується на процесах шлюбу онлайн.

Поділитися:

Обговорення