aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як швидко розлучитися в Україні

Сам факт розлучення колись близьких один одному людей вже є великим психологічним навантаженням для обох подружжя. Багато людей, безумовно, вважали за краще б уникнути додаткових незручностей, пов'язаних з трудомістким процесом розлучення і частими відвідинами залу суду. Вони обгрунтовано задаються питанням: як швидко розлучитися і чи можна уникнути тривалих судових розглядів?

 

Процедура прискореного розлучення актуальна для будь-якої подружньої пари, яка вирішила розірвати сімейні вузи. Якщо ви не знаєте як швидко оформити розлучення, то для початку потрібно звернутися до органів РАГСу, відповідно до Сімейного кодексу України, або в районний суд. Терміни процесу розлучення в судовому порядку залежать від різних факторів:

  • обопільної згоди подружжя на розірвання шлюбу;
  • наявності спільних неповнолітніх дітей;
  • наявності спільно нажитого майна та ін.

Тому в наступній статті ми пояснимо, як швидко розлучитися в Україні, які документи необхідно надати, як оформити розлучення через суд в прискореному порядку. І взагалі, чи тотожні такі поняття, як «суд» і «швидкий».

Fast

Як швидко розлучитися через органи ЗАГС?

Швидке розірвання шлюбного союзу через управління реєстрації актів цивільного стану можливо тоді, коли чоловік і дружина досягли згоди про припинення відносин, а також не мають спільних дітей у віці до 18 років. Дата розлучення реєструється виконавцем після закінчення одного місяця з дня подачі подружжям заяви. Посадова особа призначає день, коли слід отримати в РАГСі свідоцтво про розлучення.

Місячний термін надається, щоб пара могла ще раз все обміркувати і прийняти остаточне рішення. На підставі Правил реєстрації актів цивільного стану, якщо хто-небудь з подружжя протягом даного періоду відкликає заяву, то воно автоматично анулюється.

Як швидко оформити розлучення в суді?

Швидкого розірвання шлюбу через судову інстанцію можна домогтися трьома способами:

  • грамотне складання позовної заяви;
  • точне формулювання доказових висновків;
  • висновок належного угоди з чоловіком.

Мета швидкого розірвання шлюбу може бути досягнута шляхом складання клопотання про розлучення, обмежуючи його зміст до ступеня, якої вимагає закон. Тому, якщо ви хочете швидко розлучитися, не чекайте, поки суд за вас розділить спільне майно або винесе рішення про утримання спільних дітей.

Як швидко розлучитися в Україні через суд?

Щоб подружжю, які мають неповнолітніх дітей, швидше оформити розлучення, потрібно подати в судову інстанцію спільну позовну заяву, до якої додати укладену в письмовій формі і засвідчена нотаріусом угоду, яка визначає:

  • місце проживання дитини (дітей) після розлучення подружжя;
  • яку участь братиме окремо батько в їх матеріальному забезпеченні (розмір виплачуваних аліментів на кожну дитину);
  • як буде розділена батьківська відповідальність у вихованні дітей.

При складанні угоди батьки повинні керуватися головним принципом сімейного права, який полягає у тому, що неповнолітні брати та сестри виховуються разом.

Як швидко розлучитися з спільної згоди

Якщо подружжя у всіх важливих питаннях дійшли спільної згоди, суд виносить рішення про розірвання шлюбу на першому слуханні, але за умови, що після розлучення не будуть порушені особисті, а також майнові права колишнього подружжя і їхніх дітей. Термін розлучення, при укладенні мирної угоди, становить на практиці один місяць. Після набрання рішенням законної сили, шлюб вважається розірваним згідно Цивільного процесуального кодексу.

Компетентний сімейний адвокат допоможе подружній парі грамотно оформити всі необхідні документи і роз'яснить, як швидко розлучитися в Україні, звернувшись з позовом до суду. Він оцінить всі нюанси справи, щоб шлюборозлучний процес пройшов з найменшими матеріальними і психологічними втратами.

Поділитися:

Обговорення

Здравствуйте, какой самый быстрый способ развода, если нет детей?

Максим СелезньовАдвокат

Найшвидше розлучитися через РАЦС - 1 місяць.
Підійде якщо обоє згодні на розлучення і немає дітей.

Через суд - зазвичай близько 3-4 місяців. Інколи швидше, інколи довше. Залежить від обставин (воєнний стан, завантаженість та компетентність судді, свята, відпустки…) Найшвидша справа тривала — 3 тижні Найдовша — 8 місяців Врахуйте, ще 1 місяць рішення набуває законної сили.

Добрий день, якщо чоловік не хоче розлучатися і сказав що не приходитиме на засідання, скільки може тривати судовий процес?

Максим СелезньовАдвокат

Щодо строків розлучення. Зазвичай близько 3-4 місяців. Інколи швидше, інколи довше. Залежить від обставин (воєнний стан, завантаженість та компетентність судді, свята, відпустки…) Найшвидша справа тривала — 3 тижні Найдовша — 8 місяців Врахуйте, ще 1 місяць рішення набуває законної сили Одразу попереджу, зараз справи часто розглядаються довше звичайного.