aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Безболісне розірвання подружніх стосунків

Безболісне розірвання подружніх стосунків

Жодна пара не застрахована від згасання романтичних почуттів, втрати довірчих відносин, спільних тем для розмов, побутових проблем. Тоді здається, що можна спробувати врятувати подружні стосунки, проте нерідко вихід із такої ситуації лише один — розірвання шлюбу. Дізнатися як розлучитись безболісно можна у професійного сімейного адвоката, що спеціалізується на сімейному праві. Спеціаліст розповість, за яким алгоритмом потрібно діяти, щоб мінімізувати негативні емоційні переживання.

Безболісне розірвання шлюбу

Як зважитися на розірвання подружніх стосунків

Багато жінок цінують стосунки зі своїм коханим, особливо якщо почуття узаконені. Однак, коли сім'я починає руйнуватися під тиском набридлого побуту та постійних конфліктів, подружжя починає замислюватися про розлучення. Нерідко подружжя намагається всіляко реабілітувати шлюб, але здебільшого всі дії ніяк не впливають на ефект.

Як розлучитися без конфлікту

Існує кілька варіантів розірвання шлюбу з чоловіком чи дружиною: кожен із них передбачає індивідуальний підхід до ситуації. Щоб наслідки розірвання шлюбу були мінімальними, не варто приймати рішення на емоціях.

Як розлучитися без істерик, якщо чоловік проти розлучення

Якщо чоловік виступає проти розірвання подружніх стосунків, не варто ініціювати конфлікт та влаштовувати скандал. Розмова про розлучення може викликати шквал негативних емоцій: важливо поставитися до цього з розумінням, адже дана інформація може спричинити потрясіння, особливо якщо жодних передумов для вирішення не було. Саме тому психіка може запустити цілком логічну та здорову реакцію заперечення.

Як розлучитися без нервів в односторонньому порядку

Попрощатися з чоловіком можна і без його згоди в судовому порядку. В даному випадку рекомендується звернутися за допомогою до компетентного у вирішенні даних питань юриста з розлучень, оскільки фахівець допоможе не упустити всі важкі нюанси, пов'язані з поділом спільно нажитого майна, виплатою аліментів та визначенням подальшого місця проживання спільних дітей віком до 18 років.

Розірвання подружніх відносин в односторонньому порядку включає кілька основних етапів:

  1. Оплата державного мита за реквізитами. Квитанцію необхідно додати до пакета документації.
  2. Збирання всіх необхідних документів, у тому числі свідоцтва, що підтверджує узаконення відносин, свідоцтво про народження дитини тощо.
  3. Складання позовної заяви.
  4. Надання позову та пакету документів судової інстанції. Уся документація реєструється у секретаря.
  5. Після затвердження позову подружжю надходить повістка до суду. Якщо відповідач не буде присутнім на трьох засіданнях, шлюб буде автоматично розірваний без його присутності.

Як розлучитися без наслідків

Розірвання подружніх стосунків — не завжди клішовані скандали, крики, істерики та взаємні звинувачення. Пари цілком можуть розлучитися мирно, вирішивши всі спірні питання та досягнувши компромісу.

Якщо спільне життя з чоловіком нагадує співжиття або навіть сусідство, варто негайно обговорити цей момент: можливо, чоловік також вже давно подумує про розірвання шлюбу. Відверта та чесна розмова без докорів та звинувачень не лише дозволяє спокійно вирішити всі проблемні питання, а й залишає лише приємні спогади про стосунки.

Психологи вважають, що подружжя, яке розлучилося таким чином, менше страждає від почуття провини через неможливість зберегти сім'ю. Подібний підхід дає змогу повністю зосередитися на загальних неповнолітніх дітях та уникнути зайвої травматизації чутливої та пластичної дитячої психіки.

Розлучення без конфліктів: як захистити себе від агресивного партнера

У деяких ситуаціях чоловік не може легко усвідомити факт розставання, через що вирішує зберегти сім'ю силою, погрозами або заходами психологічного насильства. При найменших проявах агресії експерти радять негайно звертатися до правоохоронних органів, крім, що це дії людини — типовий блеф. Перед зверненням до поліції необхідно зібрати докази: повідомлення, записи дзвінків, відеозаписи, на яких відповідач поводиться неналежним чином. Жінці не мають права відмовити у допомозі.

Якщо в анамнезі вже був факт фізичного чи сексуального насильства, потрібно негайно збирати речі та дітей, оскільки найкращий вихід із ситуації — переїзд у безпечне місце з обов'язковою зміною контактного номера телефону. Якщо у вас є питання щодо процедури розірвання шлюбу онлайн, зверніться за консультацією до сімейного адвоката, який допоможе вийти з нього без зайвих нервів та наслідків.

Поділитися:

Обговорення