aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися без згоди чоловіка

Безліч жінок в нашій країні, на жаль, все частіше задаються питанням як правильно розлучитися без згоди чоловіка. Практика показує, що велика кількість справ про розлучення стосується ситуацій, в яких розрив союзу необхідний, а відмова дати згоду на розлучення спрямована тільки на те, щоб залякати і придушити другого з подружжя. Заперечення з боку чоловіка з приводу розлучення зовсім не перешкоджають прийняттю рішення про розірвання шлюбу. Це означає, що до того, як шлюб буде розірвано судом, необхідно довести, з якої причини були розірвані відносини, і що немає жодних юридичних перешкод для розірвання шлюбу. Якщо ви хочете знати, як розлучитися з чоловіком без його згоди, то ця стаття вам допоможе зробити правильні кроки для початку розлучення з чоловіком.

Як розлучитися без згоди чоловіка?

Перший крок - це прийняти рішення про розлучення. Далі потрібно подати позовну заяву про розірвання шлюбу до районного суду за місцем проживання подружжя, якщо хоча б один з них все ще там проживає. У разі неможливості прийому заяви в зазначеному порядку - за місцем проживання чоловіка-відповідача.

Перш за все потрібно пам'ятати, що для того, щоб взагалі було дозволене розлучення, повинен бути повний розпад подружнього життя. Перед тим, як розлучитися з чоловіком без його згоди, ви повинні довести, що не бачите можливості повернутися до свого чоловіка і що у вас більше немає близьких відносин один з одним.

Після збору і надання неспростовних доказів (включаючи ваші свідчення, свідчення свідків, документи, що підтверджують, що ви вже довгий час живете окремо і т. д.), які мають на меті встановлення фактичного стану шлюбного союзу, розлучення буде оформлено, незважаючи на заперечення другої половини.

Zcholovikom

Чи можна розлучитися без згоди чоловіка?

Сімейний кодекс України дозволяє в окремих випадках не зважати на думку чоловіка, який незадоволений розривом. Чи можна розлучитися без згоди чоловіка? Так, але потрібно знати, як це правильно оформити.

  • Одним із способів як можна розлучитися без згоди чоловіка - вказати вагому причину, яка сприяла розпаду шлюбу. Які можуть бути причини? Агресія по відношенню до вас або ваших дітей, постійні зради, неробство, нерозуміння на сексуальному грунті, інтернет-залежність, зневага чоловіком або родиною.
  • Другий варіант як розлучитися без згоди чоловіка - заява про те, що відсутність згоди суперечить принципам соціального співіснування. Така скарга буде ефективною, якщо другий з подружжя не погоджується на розлучення через злий умисел або, наприклад, з метою домогтися більш сприятливого розділу майна. Визнаючи провину в розпаді шлюбу, суд бере до уваги тільки ту поведінку, яка призвела до розриву. Таким чином, щоб розірвати шлюб, незважаючи на відсутність згоди, ви можете послатися на поточні обставини і поведінка чоловіка. Якщо він проявляє злобу в інших аспектах (наприклад, не дозволяє контактувати з дітьми), можна використовувати це проти нього.
  • Якщо ви не знаєте як правильно розлучитися без згоди чоловіка, надайте в суді докази, що шлюб вже «мертвий» і чоловік не потребує вашої турботи, а також факту, що у нього є інші люди, які надають йому моральну підтримку.
  • Ще один метод як розлучитися без згоди чоловіка - продемонструвати, що відсутність згоди з боку чоловіка має лише фінансовий характер. Слід мати на увазі, що відмова давати згоду на розлучення не може бути виправдана важким фінансовим становищем коштів другої половини.

Як можна розлучитися без згоди чоловіка, якщо в шлюбі є діти

Жінок, які мають в шлюбі дітей, найбільше хвилює як розлучитися без згоди чоловіка в цьому випадку. Якщо суд встановить, що благополуччя неповнолітніх дітей постраждає в результаті розірвання шлюбу, він може відмовити в рішенні про анулювання шлюбного союзу. Але, якщо в шлюбі має місце серйозний конфлікт, суд вправі вирішити, що розлучення конфліктуючого подружжя позитивно позначиться на дітях, забезпечуючи їм виховання в спокійних умовах, в яких вони потребують.

Поділитися:

Обговорення
А

Анастасія

Добрий день! Чи є можливість розлучення з чоловіком, якщо дитині немає року? Я ініціатор розлучення. Дитину народила після того, як пішла від чоловіка (на момент уходу про вагітність не знала).Не живемо разом майже рік. Дякую!

Максим СелезньовАдвокат

Добрий день. Законом заборонено розлучення, якщо є дитина до 1 року. Навіть якщо шукати для цього підстави, це забере більше часу, ніж дочекатись поки дитині виповниться 1 рік. Тому рекомендую вам подавати на розлучення по досягненню дитиною 1 року. Звісно це можна зробити без згоди чоловіка.
О

Оля Шелест

Добрий день.
Я і чоловік за кордоном.
Я хочу розвестись, чи можливо розвестись онлайн і чи це буде 100% дісно?

Максим СелезньовАдвокат

Добрий день, Оля.
Так, це можливо і все буде на 100% дійсно.
Всю роботу по розлученню на себе візьме адвокат, а вам залишиться лише очікувати результат.
Л

Добрий день, я правильно розумію, навіть якщо чоловік не згоден, нас всеодно розведуть, якщо я подам заяву на розлучення? У нас 1 дитина(10 років).

Максим СелезньовАдвокат

Так, все вірно. Ви можете отримати розлучення без згоди чоловіка.

Добрий день, чоловік є ініціатором нашого розлучення, але я не згодна, нас розведуть чи ні? Маємо спільну дочку 5-ти років.

Максим СелезньовАдвокат

Так, вас розлучать:( Ніхто не може примусово утримуватись у шлюбі.

В

Владислава

Добрий день, чи обовязкова згода на розлучення, якщо у нас немає дітей?

Максим СелезньовАдвокат

Ви можете отримати розлучення і без згоди другого з подружжя.

С

Добрый день, жена не дает развод, мотивируя это тем, что у нас малолетний ребенок, я хочу развестись?

Максим СелезньовАдвокат

Якщо вашій дитині вже виповнився 1 рік, то можете розлучитись.
Згода дружини на розлучення не обовʼязкова.