aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися у Фінляндії онлайн

Як розлучитися у Фінляндії?

Розірвання шлюбу - досить неприємний процес, який вимагає не лише витрат часу та грошей, а й супроводжується негативними емоціями та переживаннями. Розлучення може торкнутися кожного незалежно від національності, віросповідання, матеріального становища та громадянства. Розірвання шлюбу у Фінляндії здійснюється відповідно до законодавства цієї держави. Про особливості розриву сімейних зв'язків і як розлучитися у Фінляндії українцям ми розповімо в цій статті.

Як розлучитися у Фінляндії онлайн

Розірвання шлюбу у Фінляндії онлайн: особливості подання заяви

Заява про бажання розірвати подружні стосунки може подаватися як подружжям, так і виключно дружиною або чоловіком. Позов подається одним громадянином у разі, якщо друга сторона проти процесу розлучення.

Заява подається до повітової судової інстанції. Особливістю розірвання шлюбу у Фінляндії є те, що подружжю не потрібно аргументувати бажання розлучитися, пояснювати причину та розповідати про свої стосунки з чоловіком/дружиною.

Документ подається виключно письмово до канцелярії суду за місцем проживання відповідача. Заяву можна не приносити особисто: державна установа може ухвалити позов поштою.

Етапи подання заяви про бажання розірвати сімейні зв’язки:

Заява про розірвання шлюбу подається до кількох етапів.

  1. Початкова подача заяви.
  2. Подання заяви після закінчення часу, наданого судом на обмірковування.

Лише після цього суд виносить рішення розірвати шлюб пари. Важливо, що розлучення дається навіть у випадках, якщо друга сторона проти розриву подружніх зв'язків.

Подати на розлучення у Фінляндії онлайн: час на обмірковування рішення

Після подання первісної заяви про бажання розірвати шлюб парі дається півроку на обмірковування цього рішення. Однак і з цього обов'язкового правила є винятки: якщо подружжя протягом двох років проживало окремо, обмірковувати рішення не потрібно.

Відлік починається з моменту подання парою заяви до канцелярії судової інстанції. У випадках, коли заява подається лише одним чоловіком, відлік починається тоді, коли другу сторону повідомлено. Проінформувати відповідача зобов'язується повітовий суд.

Що відбувається після закінчення часу на обмірковування?

Повітовий суд виносить вердикт про розірвання подружніх стосунків у таких випадках:

  • минуло півроку з моменту подання заяви;
  • подружжя наполягає розірвати шлюб.

Вимога винести вердикт подається так само, як і спочатку заяву про бажання розлучитися. Лише після подання другої заяви можливе розірвання шлюбу. Важливо відзначити, що вимога має бути подана до канцелярії судової інстанції протягом одного року з моменту початку терміну на обмірковування. В іншому випадку позов буде анульований, а справа закрита.

Як подати на розлучення у Фінляндії українцям: вирішення спірних питань

Подружжя має право подати заяву на проведення perheasioiden sovittu. Ця процедура передбачає вирішення спірних сімейних питань (наприклад, визначення подальшого місця проживання дитини віком до 18 років) із залученням співробітників соціальних та педагогічних служб. Усі консультації є абсолютно конфіденційними.

Розірвання шлюбу у Фінляндії онлайн

Розірвання шлюбу у Фінляндії - завжди складна процедура, якщо вона відбувається поза рідної держави. Докладніше про особливості розірвання шлюбу, необхідну документацію та вартість розлучення у Фінляндії для громадян України у кваліфікованого сімейного адвоката.

Поділитися:

Обговорення