aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Подати на розлучення в Румунії онлайн

Розлучення - непроста процедура з багатьма нюансами, особливо якщо йдеться про розірвання шлюбу на території чужої держави. У цьому випадку потрібно знати, як правильно оформити та подати всі необхідні документи, щоб шлюборозлучний процес пройшов швидко та успішно. Якщо ви хочете розлучитись в Румунії онлайн, то для цього є кілька законних підстав:

  • за загальною згодою подружжя,
  • за наявності поважної причини (якщо відносини пари пішли по похилому і жоден день подружнього життя не минає без конфліктних ситуацій),
  • за наявності в однієї із сторін серйозного захворювання.

Подати на розлучення в Румунії онлайн

Розірвання шлюбу в Румунії онлайн: основні варіанти розлучення

Пара може розірвати шлюб, перебуваючи в Румунії, трьома способами:

  1. Звернувшись до судової інстанції. Такий тип розлучення необхідний за наявності у подружжя спірних питань, що стосуються поділу спільно нажитого майна, відсутності згоди чоловіка чи дружини на розлучення, дітей віком до 18 років. Пара повинна звернутися до суду за місцем останнього місця спільного проживання або до судового органу за місцем перебування одного з подружжя. Слід зазначити, що суддя не має права виносити позитивний вердикт і давати згоду на розірвання подружніх стосунків у разі наявності в одного з подружжя тяжкої патології, яка безпосередньо впливає на здатність людини розумно розмірковувати та приймати адекватні рішення. Подати на розлучення в Румунії для українців через суд можна незалежно від тривалості спільного життя у шлюбі.
  2. Звернувшись до адміністративних органів влади. Такий варіант розірвання шлюбу можливий, якщо подружжя згодне на розрив подружніх відносин, у них немає спільних дітей віком до 18 років та спірних питань щодо власності. У цьому випадку оформити розлучення може уповноважена особа органу РАГСу за місцем проживання пари або місцем реєстрації їхніх відносин. Відповідно до законодавства Румунії, подружжю дається місяць для того, щоб ретельно все обміркувати та змінити своє рішення. Лише через 30 днів пара може ухвалити остаточне рішення розірвати подружні стосунки та отримати відповідне свідоцтво в органі РАГСу.
  3. Нотаріальне розірвання шлюбу. Ця процедура мало чим відрізняється від адміністративного варіанту, проте характеризується своїми особливостями. Пара може розірвати шлюб нотаріально навіть за наявності спільних неповнолітніх спадкоємців, власності, набутої під час подружнього життя, за наявності домовленостей щодо зазначених питань. Якщо згоди не досягнуто, нотаріус відмовить у розлученні та подружжю потрібно подавати заяву до суду.

Подати на розлучення в Румунії за кордоном для українців так само просто, як і для інших громадян цієї країни. Для іноземців немає певних правил процесу: розлучення здійснюється відповідно до законодавства Румунії навіть якщо подружжя є підданим іншої держави.

Скільки триває розірвання шлюбу в Румунії?

Перш ніж подати на розлучення в Румунії онлайн, багато пар хочуть розуміти скільки триватиме процес. Тривалість його визначається обраним варіантом процедури і варіює від 2 місяців (адміністративний тип розлучення) до 90 днів (нотаріальний тип розлучення). Тривалість розірвання шлюбу в судовій інстанції визначається наявністю додаткових обтяжуючих факторів, наприклад, наявності суперечок щодо розподілу власності та вирішення питань подальшого місця проживання дитини. Розлучення в Румунії онлайн у суді може тривати навіть кілька років.

Чи можна зберегти прізвище чоловіка після розірвання шлюбу?

Це питання вирішується безпосередньо парою, однак і з цього правила є винятки. Навіть якщо чоловік проти збереження дружиною його прізвища, суд може винести рішення про її збереження на користь спільної дитини віком до 18 років. Якщо згоди пари не досягнуто, а судовою інстанцією не винесено відповідного вердикту, після процесу розлучення повертаються первісні прізвища.

Як подати на розлучення в Румунії за кордоном та стягнути компенсацію з чоловіка?

Якщо пара розриває подружні стосунки з вини одного з подружжя, інша сторона має право стягнути компенсацію за завдану моральну шкоду внаслідок розлучення. Також можна вимагати компенсацію за фінансові проблеми, які виникли через розірвання шлюбу. Однак цей варіант можливий лише у разі тривалості подружнього життя понад 20 років.

Особливості поділу спільного майна

Спільною вважається власність, яка з'явилася в подружжя з початку їхнього подружнього життя. Розділити майно можна як за взаємною домовленістю, і у судовому порядку. Також пара може подати відповідний позов до суду після розірвання подружніх стосунків, а не лише під час процесу розлучення.

Як подати на розлучення в Румунії без присутності одного з подружжя

Іноді, виникають ситуації, коли необхідно подати на розлучення в Румунії без чоловіка чи дружини. Розлучення на території іншої держави без присутності одного з подружжя є досить складною процедурою, тому фахівці рекомендують подавати на розлучення без дружини чи чоловіка в Україні, оскільки в нашій країні розірвати шлюб набагато простіше. Розірвати подружні стосунки в Україні можна, якщо:

  • пара жила в одному з українських міст у будь-який із періодів шлюбу;
  • подружні стосунки були узаконені на території України.

За дотримання однієї з вищезгаданих умов пара може подати на розлучення в Україні. Серед основних переваг процесу розлучення в нашій країні варто виділити економічність і оперативність. Розлучитися в Україні можна без зайвих витрат часу та фінансових коштів.

Щоб процедура пройшла якнайшвидше, без додаткових проблем та фінансових витрат, краще звернутися за допомогою до професійного сімейного адвоката. Він допоможе зібрати та оформити всі необхідні документи та подбати про швидке та успішне завершення шлюборозлучного процесу.

Поділитися:

Обговорення