aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися в Англії онлайн

Як українцям розлучитися в Англії?

Розірвання шлюбу - завжди малоприємна процедура з безліччю емоційних та фінансових витрат. Особливо непросте розлучення за межами своєї держави. У Великобританії розірвання подружніх відносин - досить дорога і тривала процедура, проте законодавчі норми настільки зрозумілі, що багато англійців навіть не вдаються до допомоги юристів у вирішенні цього питання. Проте, громадянам інших країн може бути досить непросто, тому ми детально розповімо, як українцям подати на розлучення в Англії.

Як розлучитися в Англії онлайн

Як розлучитися у Великій Британії: анулювання подружніх відносин

Анулювати шлюб можна будь-якої миті після його укладення в таких ситуаціях:

  • на момент узаконювання відносин одному з подружжя ще не виповнилося 16 років;
  • шлюб був укладений між родичами;
  • один із пари на момент узаконення стосунків уже був одружений/одружена.

Такі шлюби не мають юридичної сили, тому відповідно до законодавства Великобританії, вони фактично не були укладені. При цьому має бути офіційне підтвердження ануляції.

Існує також поняття "оспоримих" шлюбів, які можуть бути анульовані в Англії:

  • примусове узаконення відносин;
  • наречений або наречена були в стані сп'яніння;
  • вагітність подружжя від іншого чоловіка;
  • відсутність статевих відносин протягом подружнього життя;
  • наявність в одного з подружжя венеричного або небезпечного захворювання, яке передається статевим шляхом, на момент укладання шлюбу.

Анулювання шлюбу - проста та оперативна процедура, на відміну від розірвання подружніх відносин. Щоб розірвати шлюб, необхідно сплатити мито у розмірі 410 фунтів. Тривалість анулювання становить приблизно 2 місяці. Якщо причина для розірвання шлюбу не входить до переліку вище, шлюборозлучний процес здійснюється в стандартному порядку.

Подати на розлучення українцям у Великій Британії: основні етапи

Процедуру розриву подружніх взаємин у Англії можна назвати найбільш організованою, оскільки всі судді неупереджено і з холодним розумом ставляться до розгляду кожної справи. Також у Великій Британії є один важливий нюанс, який варто брати до уваги за бажання розірвати шлюб: всі шлюбні контракти в Об'єднаному Королівстві не визнаються на законодавчому рівні. Головною особливістю процесу розлучення у Великій Британії є його багатоетапність, відносно висока вартість та тривалість. У середньому розлучення триває шість місяців і більше. Розірвати подружні стосунки може пара, яка прожила разом хоча б один рік.

До основних етапів процесу розлучення в Англії належать:

  1. Подання заяви до судової інстанції.

Під час подання позову до суду потрібно заплатити державне мито у розмірі 410 фунтів та обґрунтувати причину бажання розірвати подружні відносини. До вагомих підстав відносяться:

  • Зрада одного з подружжя.
  • Насильницькі дії по відношенню до чоловіка/дружини.
  • Наявність алкогольної, наркотичної чи ігрової залежності в одного з подружжя.
  • Проживання окремо протягом 2 років та більше.

Копія заяви надсилається відповідачу, який зобов'язаний відповісти протягом 21 дня з моменту отримання. Якщо позов ігнорується другою стороною, процес розлучення може бути продовжений. Якщо відповідач виступає проти розриву сімейних зв'язків, їм мають бути представлені вагомі аргументи та сплачено мито у розмірі 245 фунтів.

За наявності спірних питань чи подачі заяв подружжям незалежно друг від друга, справа розлучення розглядається судом.

  1. Отримання decree nisi (дозволи на розірвання шлюбу).

Цей документ підтверджує відсутність судової інстанції заперечень. Якщо суд відмовляється видавати decree nisi, позивач отримує рішення із переліком подальших дій.

  1. Остаточний вердикт суду (decree absolute)

Decree absolute - документ, у якому вказується порядок поділу спільно нажитої власності пари, їх правничий та обов'язки стосовно загальним неповнолітнім дітям.

З перерахованого вище спливають питання: а чи поширюються законодавчі норми на громадян України і як розлучитися в Англії онлайн українцям? Якщо розірвання подружніх відносин здійснюється судом Великобританії, громадянство позивача та відповідача не мають значення: обидві сторони можуть брати активну участь у розірванні шлюбу бути присутніми на засіданнях, подавати клопотання тощо.

Як розлучитися в Англії онлайн?

Ви можете дізнатися про розірвання шлюбу в Англії онлайн у фахівців нашої компанії. Кваліфіковані юристи не лише надають консультацію, а й забезпечують повний супровід, допомагають з оформленням документації та роблять усе можливе, щоб досягти необхідного результату.

Поділитися:

Обговорення