aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися у Литві онлайн

Як розлучитися у Литві?

Вирішуючи узаконити свої відносини, закохані навряд чи замислюються про розлучення, проте жодна пара не застрахована від розбіжностей та подальшого розставання. Розрив сімейних зв'язків - завжди непростий і тривалий процес, який вимагає витрат часу та емоцій. Розірвання шлюбів у Литві онлайн здійснюється виключно у судовому порядку. Ми докладно розповімо про особливості процесу розлучення в даній публікації.

Як розлучитися у Литві онлайн

Як розлучитися у Литві українцям?

У Литві розірвати сімейні зв’язки можна лише у судовому порядку. При цьому юристи акцентують увагу на тому, що розлучення – не єдиний вихід, хоча багато пар розглядають його як найпростіший. Подружжя може почати вирішувати образи, проблеми і розбіжності, що накопичилися, звернувшись до психолога: фахівець допоможе налагодити відносини і прийти до консенсусу. Саме тому за перших думок про розірвання шлюбу у Литві фахівці рекомендують звертатися до соціальних служб, оскільки нерідко пари змінюють своє рішення вже після первинної консультації.

Якщо ж розірвання подружніх відносин неминуче, спершу треба звернутися до служби досудової медіації: ментор допоможе вирішити всі спірні питання мирним шляхом. В іншому випадку парі доведеться звертатися до судової інстанції - подати на розлучення в Литві онлайн можна на порталі Судів Литви.

Чому не варто поспішати розлучатися у Литві?

Щоб оформити всю необхідну документацію належним чином, необхідно звернутися за допомогою кваліфікованого юриста, який спеціалізується на розірванні подружніх відносин. Багато юридичних компаній пропонують послугу швидкого оформлення розлучення з мінімальними витратами фінансових коштів, проте завжди слід пам'ятати, що розлучення супроводжується безліччю негативних емоцій, тому пріоритетніше потурбуватися про свій психічний стан, а не матеріальний.

У яких випадках у Литві може бути розірвано шлюб?

Суд може розірвати подружні стосунки у таких ситуаціях:

  1. Пара досягла мирного рішення і розлучається за взаємною згодою. В даному випадку процес розлучення може бути розпочато при спільному проживання пари після узаконення відносин протягом одного року і уклали контракт.
  2. Вина чоловіка/дружини або подружжя, якщо позивач зможе довести наявність вини.
  3. Один із подружжя подає позов. Якщо пара проживала окремо більше 2 років, один із подружжя недієздатний, зник безвісти або перебуває в місцях позбавлення волі, суд може винести вердикт на користь позивача.

Шлюб у Литві вважається розірваним лише за місяць після винесення відповідного рішення. Після вердикту суд надсилає документацію до органів РАГСу, які оформлюють свідоцтво та видають його колишнім подружжю.

Як подати на розлучення у Литві українцям: які документи потрібно підготувати

Щоб розірвати подружні стосунки, необхідно належним чином підготувати такі документи:

  • паспорти позивача та відповідача;
  • заяву до судової інстанції;
  • контракт про наслідки угоди про розірвання шлюбу;
  • свідчення, що підтверджує узаконення відносин парою;
  • свідоцтво про нерухоме та рухоме майно;
  • довідка про склад сім'ї;
  • кредитна історія.

Довідка про нерухоме та рухоме майно знадобиться навіть якщо у подружжя такої власності немає. Дізнатися докладніше про особливості процес розлучення в Литві ви можете у кваліфікованого сімейного адвоката, який допоможе зібрати необхідні для розірвання шлюбу документи та повний супровід у суді.

Поділитися:

Обговорення
Ю

Юлия Шамрай

Хочу развестись с мужем по обоюдному желанию,не проживаем вместе уже более 4лет.

Максим СелезньовАдвокат

Якщо ви перебуваєте за кордоном (у Литві), найкращий варіант розлучитись через суд в Україні. З цим ми можемо допомогти, пишіть або телефонуйте, уточнимо деталі.

Якщо ви обоє в Україні (і у вас немає дітей від шлюбу), тоді можете розлучитись і через РАЦС.
О
Как оформить развод с мудем ? Сейчас проживаем в Литве 

Максим СелезньовАдвокат

У вашому випадку потрібно скористатись послугами адвоката.
Можемо запропонувати розлучення "під ключ", коли ми супроводжуємо справу без вашої участі, а рішення суду про розірвання шлюбу надішлемо у Литву, на вашу адресу.
Для детальної безкоштовної консультації можете звернутись за контактами на сайті