aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитись в Україні, якщо чоловік за кордоном?

Процес розірвання шлюбу - тривала та виснажлива процедура, яка потребує терпіння та часу. Особливо питання, як розлучитися в Україні, актуальний для жінок, чий чоловік перебуває на території іншої країни. Відповідно до чинного законодавства України, розірвання шлюбу у такому разі можливе, та здійснюється в адміністративному або в судовому порядку.

Варіанти процедури розірвання шлюбу, якщо чоловік за кордоном

Найбільш простим варіантом розлучення з чоловіком, який перебуває за кордоном - розірвання шлюбу в судовому порядку. Це зумовлено тим, що оформлення довіреностей та іншої документації для пред'явлення до РАГСу - досить тривалий і складний процес.

Розірвання шлюбу в судовому порядку набагато простіше, тому що в процесуальному праві не передбачена обов'язкова присутність позивача під час подання заяви. Завдяки цьому нюансу можливе направлення всіх документів до органу судової влади за місцем проживання або прописки. Перед тим, як дружині розлучитися в Україні, якщо чоловік за кордоном, слід звернутися до сімейного адвоката, бо інакше сприятливий результат процесу розірвання шлюбу малоймовірний.

Як розлучитись, якщо чоловік за кордоном: основні етапи процедури?

Розірвання шлюбу в ситуаціях, якщо чоловік перебуває за межами України, здійснюється в режимі відеоконференції. Для розгляду такої справи необхідно подати до суду відповідну заяву про участь на засіданні за межами судової зали не пізніше ніж за 5 днів до безпосереднього розгляду справи. Після цього оформляється відповідна постанова про участь одного з подружжя в судовому процесі в режимі онлайн.

Як розлучитися, якщо чоловік за кордоном, за допомогою юриста?

Перед тим, як розлучитися, якщо чоловік за кордоном, варто звернутися до сімейного адвоката. Цей фахівець представляє інтереси одного з подружжя на підставі договору про надання правової допомоги у разі, якщо він перебуває за межами України та не може перебувати у залі суду. Угоду можна оформляти дистанційно, без присутності клієнта. Скориставшись послугами сімейного юриста, клієнт отримує такі переваги:

  • відсутність необхідності вникати у судовий процес та витрачати час на відвідування засідань;
  • можливість кваліфікованого вирішення непередбачених ситуацій.

Також сімейний адвокат гарантує сприятливий результат процесу розірвання шлюбу, тому можна не перейматися вердиктом суду.

Поділитися:

Обговорення