aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Розірвання шлюбу в Іспанії онлайн: особливості процедури

Досить часто люди звертаються до сімейних адвокатів із питаннями правильного оформлення розірвання шлюбу за межами України. Про те, як подати розлучення в Іспанії, ми детально розповімо в цій статті. Багато хто вважає, що розірвання шлюбу за кордоном - клопітна і досить складна справа, на яку потрібно витратити безліч сил, енергії та нервів. Проте за виборі правильної тактики процес пройде без труднощів, витрат емоцій і коштів.

 Подати на розлучення в Іспанії онлайн

Розлучення в Іспанії онлайн: варіанти розірвання шлюбу

В Іспанії є два типи розлучення: за загальною згодою подружжя або з наявністю спірних питань. Обидва варіанти припускають дотримання одного правила: з початку подружнього життя має пройти більше трьох місяців.

  1. Розірвання шлюбу в Іспанії за взаємною згодою подружжя. Такий варіант є найбільш оптимальним, оскільки передбачає найменші витрати часу та фінансів. Пара приходить до рішення розірвати шлюб і може мирно вирішити всі питання щодо розподілу майна, виплати аліментів та місця проживання спільних неповнолітніх дітей без звернення до судових інстанцій. Всі вищезазначені угоди фіксуються в договорі, який ратифікується юристом або суддею. Якщо подружжя не має дітей віком до 18 років, подружжя може розірвати шлюб в Іспанії, звернувшись до нотаріуса. Таке розлучення здійснюється у присутності сімейного адвоката та передбачає укладання договору, що регулює відносини колишніх коханих. Останній варіант є найшвидшим типом розірвання шлюбу в Іспанії і називається експрес-розлученням.
  2. Розірвання шлюбу в Іспанії з вирішенням спірних питань відбувається виключно у судовому порядку. Такий варіант розриву подружніх відносин застосовується у разі подання позову одним із подружжя без повідомлення іншого, або ж за відсутності домовленостей та наявності спорів. Усі деталі справи будуть визначатися суддею: саме ця посадова особа визначає умови, за яких буде можливе розірвання шлюбу. Розлучення в судовому порядку є досить дорогою процедурою, тому що кожному чоловіку необхідно звернутися до сімейного адвоката для захисту своїх прав та інтересів. Також процес триває досить довго до моменту фіксації всіх домовленостей (у деяких випадках пари розлучаються кілька років).

Розірвати шлюб в Іспанії можуть лише українські пари, які прожили разом 3 місяці. Винятком є ​​ситуації, де є підтверджений факт домашнього насильства: у разі позов розглядається судом у найкоротші терміни.

Які документи потрібні, щоб подати розлучення в Іспанії онлайн?

Перелік документів, які мають бути надані подружньою парою для розірвання шлюбу, залежать від того, де саме було узаконено відносини: в Іспанії чи за її межами. Якщо кохані одружилися на території Іспанії, вся документація буде надана відповідними органами влади без зайвих проблем. У випадку, коли шлюб зареєстрований в іншій державі, потрібно оформляти запит на потрібну документацію.

Наприклад, якщо пара узаконила свої відносини в Україні, щоб подати на розлучення в Іспанії для українців потрібно додатково звертатися до кваліфікованого перекладача для перекладу документів іспанською мовою з подальшим проставленням на них Гаазького апостилю.

Як правильно подати на розлучення в Іспанії за кордоном: особливості поділу спільного майна

Розділ спільної власності є одним із найважливіших питань при процесі розлучення, оскільки саме він може стати причиною безлічі суперечок. Проблема полягає в тому, що все майно, придбане парою під час подружнього життя, підлягає розділу: кожен з пари отримує 50%. Однак є й винятки: якщо пара уклала шлюбний договір, де зазначені умови поділу майна, процедура проходить набагато простіше та здійснюється відповідно до умов, прописаних у шлюбному контракті.

Як подати на розлучення в Іспанії без присутності одного з подружжя?

Основними умовами для тих, хто хоче подати на розлучення в Іспанії без чоловіка чи дружини, є:

  1. Якщо чоловік і дружина є громадянами Іспанії, проте проживають за її межами.
  2. Якщо позивач є громадянином Іспанії та проживає на території держави не менше 6 місяців.
  3. Якщо позивач є громадянином або резидентом Іспанії.
  4. Проживання одного з подружжя на території Іспанії за відсутності спірних питань.

Перед поданням заяви до судової інстанції, парі необхідно підготувати Convenio regulador, де вказуються всі зобов'язання колишнього подружжя, умови зустрічей із загальними дітьми, сума виплати аліментів та інше. Якщо подружня пара під час спільного проживання не уклала шлюбний контракт, поділ майна здійснюється згідно з правилами регіону проживання: кожен отримує по 50% або залишається зі своєю власністю за загальною домовленістю.

Як подати на розлучення в Іспанії без дружини чи чоловіка?

Якщо на момент процесу розлучення один із подружжя перебуває не в Іспанії, проте згоден на розірвання подружніх відносин, необхідно виконати такі умови:

  1. Оформлення довіреності. Документ оформляється на ім'я прокурора, оскільки саме ця посадова особа представлятиме інтереси чоловіка, який відсутній на судовому засіданні.
  2. Підписання Convenio regulador з наступним нотаріальним посвідченням та апостилюванням. Також можна звернутися до іспанського консульства, де документ може завірити нотаріус консульства.
  3. Оформлення заяви про бажання розірвати подружні стосунки з наступним нотаріальним посвідченням.

Щоб розлучитися в Іспанії онлайн з гарантованим успіхом, рекомендуємо звернутися до сімейного адвоката, який допоможе оформити всі документи та супроводжуватиме протягом усього процесу розлучення. Професійний юрист надасть необхідні консультації та врахує всі нюанси процесу розірвання шлюбу відповідно до Міжнародного законодавства.

Поділитися:

Обговорення