aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як оформити розлучення

Коли подружні стосунки не складаються, рано чи пізно доводиться з'ясовувати, як оформити розлучення в Україні. Процедура не найшвидша, законодавець виставляє умови, щоб чоловік і жінка протягом деякого часу могли обговорити стан справ додатково, зберегти сім'ю. Найчастіше подружжя (або один з них) виявляють явну зацікавленість в тому, щоб завершити процес розлучення швидше.

Як оформити розлучення через РАЦС

При відсутності спільних дітей подружжя спільно подають заяву в РАЦС за місцем реєстрації (прописки). Така норма встановлена ст.106 Сімейного кодексу України (СКУ).. Якщо ініціатива одного з бездітних чоловіка чи жінки не підтримується іншим з подружжя, тобто хтось із них не бажає розлучатися, то заяву адресується суду - на підставі ч. 1 ст. 110 СКУ. Винятки, що дозволяють розлучитися в РАЦСі за заявою одного з подружжя, передбачені в ч. 1 ст. 107 СКУ - недієздатність чоловіка або визнання його відсутнім безвісно. Заява заповнюється в самому органі РАЦС, пред'являються передбачені законом документи. Потрібно надати:

  • паспорта з ідентифікаційними кодами і свідоцтвом про шлюб;
  • квитанцію, щоб показати, що ви сплатили держмито.

Як оформити розлучення через суд

При наявності спільних дітей, які не є повнолітніми, і відмову одного з подружжя розірвати шлюб, нічого іншого не залишається, як оформити розлучення в суді. До заяви на оформлення розлучення знадобиться, крім уже названих документів, додати свідоцтва про народження дітей (якщо розлучається пара з дітьми). Також можна надати засвідчений нотаріусом договір, в якому детально розглянуто, з ким будуть проживати діти, як вони будуть забезпечуватися, яким чином родичі зможуть брати участь в їх вихованні і т. і. До складання такої угоди варто залучити досвідченого юриста. Його підтримка може знадобитися в ході судового процесу, який нерідко виявляється затяжним і складним для всіх учасників.

Як оформити розлучення в Україні онлайн

Цифровізація проникає в суспільне життя, тому чимало людей, які виявили бажання розірвати шлюб, мають знати, як оформити розлучення в Україні онлайн чи дистанційно. Зробити це можна за допомогою сервісу https://razvod-online.com.ua.

Хочете оформити розлучення швидко і без ускладнень? Звертайтесь до нашого сервісу Розірвання шлюбу онлайн та юристи нададуть необхідну допомогу.

Поділитися:

Обговорення