aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися з двома дітьми

Коли подружжя вирішує розлучитися з двома маленькими дітьми, то на їх подальші дії впливає норма, викладена у ч. 1 ст. 109 СКУ. Врегулювати проблеми, що виникають при розлученні, пропонується в суді, попередньо досягнувши домовленості: з ким проживатимуть діти, як їх виховуватимуть і забезпечуватимуть.

Коли можна розлучитися з двома дітьми через РАГС (РАЦС)?

У цій ситуації подружжя може і не опинитися в залі суду: можливі два виняткові випадки:

  • Не можна розлучитися з двома маленькими дітьми, якщо хоча б одному з них ще немає 1 року або дружина вагітна. Ця заборона встановлена ​​ч. 2 ст. 110 СКУ.
  • Шлюб розривається через орган РАЦС, якщо один із подружжя подає відповідну заяву. Йому дадуть хід за наявності підстав, передбачених ч. 1 ст. 107 СКУ.

До заяви необхідно буде додати:

  • квитанцію, щоб показати, що сплачено держмито;
  • свідоцтво про шлюб;
  • офіційне підтвердження, що розлучитися з двома маленькими дітьми через орган РАЦС доводиться через те, що чоловіка визнали безвісно відсутнім або недієздатним.

Як швидко розлучитися з двома дітьми через суд?

Якщо подружжя зацікавлене завершити процес розлучення без зайвого нервування, якнайшвидше, то їм варто досягти згоди з основних питань, пов'язаних з долею дітей. Коли пара вирішила розлучитись із двома маленькими дітьми, потрібно скласти договір, який засвідчує нотаріус (а також пред'явити суду угоду про розміри аліментів). Тоді на підставі п. 8 постанови № 11, ухваленої пленумом СКУ у 2007 році, передбачається окреме судове провадження.

Як розлучитися з двома маленькими дітьми, якщо батьки не змогли домовитися?

Часто у подружжя виникає питання, як розлучитися з двома дітьми, не досягнувши попередньо згоди, з ким вони проживатимуть. Не завжди подружжю вдається до суду домовитися, як розлучитися з двома дітьми. В Україні довго зберігалася практика, згідно з якою судді практично у 100% випадків вирішували залишити дітей під опікою матері, а батька зобов'язували виплачувати аліменти. З жовтня 2017 року українським суддям під час розгляду таких справ запропонували керуватися рекомендаціями Європейського суду:

  • діє презумпція рівності батьків;
  • рішення, винесені спеціалізованими органами опіки, подружжя має виконувати.

Тому українські судді стали ретельніше проводити правовий аналіз ситуації, коли вирішують, з ким проживатимуть діти, хто їх опікуватиме.

Поділитися:

Обговорення