aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися в Данії онлайн

Як розлучитися в Данії?

Коли кохані вирішують узаконити свої стосунки, навряд вони замислюються про можливість розлучення. Проте протягом сімейного життя нерідко виникають розбіжності, через які подальший спільний побут стає неможливим. Конфлікти, так зване "не зійшлися характерами", суперечки та інше - не такі вже й рідкісні підстави для розірвання подружніх відносин. Від розлучення не застрахований ніхто – розставання може зачепити будь-яку людину незалежно від національності, релігії, професії та соціального статусу. Сьогодні ми розповімо про те, як розлучитись у Данії українцям.

Як розлучитися в Данії онлайн

Як подати на розлучення у Данії українцям: особливості процесу розлучення

Головною відмінністю процедури розірвання шлюбу в Данії є необхідність пройти онлайн-курси тривалістю від 30 хвилин до 15 годин. Якщо ж пара відмовляється пройти курс, згідно з нововведеннями до законодавства Данії, сімейні вузи не можуть бути розірвані. Фахівці аргументують необхідність проходження курсів турботою про своїх громадян: за статистикою 86% людей, які збиралися розлучатися в Данії та пройшли тренінг, набагато рідше страждають від тривожно-депресивного розладу після всіх емоційних переживань, пов'язаних із розірванням шлюбу.

Одним із основних завдань курсу є допомога дітям у переживанні розлучення батьків. Батько і мати повинні навчитися спілкуватися з малюком, правильно подати йому інформацію і розповісти, як саме сім'я, що розпалася, спілкуватиметься надалі.

Як легко подати на розлучення в Данії онлайн

Як би дивно це не було, розірвати подружні зв'язки в Данії дуже просто: якщо пара вирішила розірвати сімейні вузи за взаємною згодою, достатньо зайти на спеціальний портал, заповнити форму про Skilsmisse і приблизно через 7-14 днів на пошту прийде свідчення, що підтверджує розлучення . За відсутності згоди на розірвання шлюбу одного з подружжя може бути винесено рішення про роздільне проживання протягом 6 місяців - так звана сепарація. Після закінчення зазначеного терміну можна подати повторну заяву на розлучення.

Важливо відзначити, що під час Separation жоден із пари не має права вступити в нові подружні стосунки. Інших відмінностей від Skilsmisse немає: усі майнові питання та питання спільних дітей до 18 років вирішуються ідентично.

Вважається, що отримати розлучення можуть лише пари, які досягли згоди у перерахованих вище питаннях, проте це зовсім не так. Потрібно з'ясувати кілька основних питань:

  1. Питання виплати аліментів.
  2. Питання подальшого проживання у квартирі/будинку.

Питання поділу спільно нажитого майна вирішується окремо у судовому порядку. Усі питання можуть вирішуватися паралельно із розірванням шлюбу в Данії або навіть після нього. Наприклад, жінка може бути вже розлучена або навіть одружена з іншим чоловіком, а провадження з виплати аліментів або поділу спільного майна може бути все ще відкрито.

Розірвання шлюбу в Данії онлайн: чому варто звернутися за допомогою до сімейного адвоката

Замислюючись про розірвання шлюбу за межами нашої країни, рекомендується звернутися за допомогою до компетентного юриста, який допоможе:

  • у відповідному оформленні документації;
  • забезпечить повний супровід протягом усього процесу розлучення;
  • у відновленні документації при її псуванні чи втраті;
  • у підтвердженні факту розірвання подружніх відносин у Данії;
  • у перекладі документів датською та українською мовами з проставленням Апостиля.

Допомога сімейного адвоката значно спростить процедуру процесу розірвання шлюбу в Данії та допоможе уникнути зайвих фінансових витрат

Поділитися:

Обговорення
А

Аурита Рыбицька

Доброго дня! Мене цікавить питання розірвання шлюбу на території Данії між поляком і Україною. 

Максим СелезньовАдвокат

Доброго дня.
Якщо шлюб укладено у Данії і обоє згодні на розлучення, то розгляньте варіант розлучення у самій Данії.
Якщо це не можливо або занадто дорого, можна розірвати шлюб через суд в Україні. 
Бажано, щоб при цьому чоловік був згоден на розлучення.
Якщо ж його згоди немає, таке розлучення теж можливе, але може зайняти більше часу.

При цьому врахуйте, що потім вам бажано (але не обовʼязково) легалізувати рішення українського суду про розірвання шлюбу у самій Данії. Місцевий адвокат зможе із цим допомогти.