aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Розлучення онлайн в Україні у 2023

Розлучення — складний процес для будь-якої людини, і багато українців шукають способів її спростити та заощадити час. В Україні розлучення онлайн у 2023 році може бути здійснено двома способами: через РАГС чи через суд. Спосіб розлучення залежить від конкретної ситуації, наприклад, від наявності дітей та необхідності поділу майна. В останні роки все більше українців вважають за краще користуватися послугами онлайн-розлучення, що дозволяє їм здійснювати цей процес дистанційно, без необхідності особисто відвідувати РАГС чи суд.

Розлучення онлайн в Україні у 2023

Як подати на розлучення онлайн в Україні в 2023 році в РАГСі

Розлучення онлайн в 2023 році через РАГС — досудова процедура, яка вимагає від подружжя бажання розлучитися та підписання спільної заяви про це рішення. Розлучитися онлайн в РАГСі можна за двох умов:

  • коли і чоловік, і дружина взаємно погоджуються на розлучення;
  • коли немає спільних дітей неповнолітнього віку.

Якщо хтось із пари фізично не може з'явитися до РАГСу, він може запевнити заяву у нотаріуса та подати її через іншого чоловіка. Розірвання шлюбу через РАГС у 2023 можливе також у разі відсутності чи недієздатності одного з подружжя.

Спростити процедуру та уникнути попереднього відвідування РАГСу можна, подавши онлайн-заявку на розлучення на офіційному сайті Міністерства юстиції України. Для цього необхідно зареєструватися на порталі, заповнити спеціальну форму та надати скановані копії таких документів:

  • паспортів подружжя;
  • свідоцтва про реєстрацію шлюбу;
  • квитанції про оплату держмита.

Онлайн-заява може бути використана тільки при дотриманні умов розлучення через РАГС. Після подання заяви має пройти 30 днів. Якщо заявники не передумають, то через місяць їм доведеться відвідати установу, принаймні, щоб отримати свідоцтво про розлучення.

Як розлучитися онлайн в Україні у 2023 у суді

Якщо пара має спільних дітей, які не досягли 18-річчя, або один чоловік не погоджується на розлучення, то єдиним способом розлучитися є звернення до суду. Коли у пари є спільні діти, які не досягли повноліття, процедура розлучення ускладнюється, тому що в цьому випадку необхідно захищати інтереси дітей при розпаді сім'ї. Рішення про розлучення приймає суд, який має встановити, чи є заява про розірвання шлюбу виразом вільної волі чоловіка і чи не порушує це права та інтереси дітей та подружжя. Якщо подружжя згодне на розлучення, але у них є спільні неповнолітні діти, вони повинні подати спільну заяву до суду за місцем проживання. Разом із заявою необхідно подати письмовий договір про те, хто з батьків житиме з дітьми після розлучення, який внесок у їх виховання та забезпечення робитиме батько, який живе окремо, та зобов'язання не заважати один одному у здійсненні батьківських прав. Суд може встановити термін примирення протягом місяця після подання заяви. Якщо примирення не відбулося, суд ухвалює рішення розвести пару.

Якщо хтось із подружжя не погоджується на розлучення, інший може подати позов до суду за місцем проживання відповідача. Наявність спільних дітей не має значення. У позові необхідно вказати причини розлучення та додати копії паспорта позивача, свідоцтва про шлюб, свідоцтва про народження дітей (якщо є), картки платника податків та квитанцію про сплату судового збору. За потреби можна подати інші докази, що підтверджують необхідність розлучення. Процедура розлучення у разі може бути складною, оскільки незгодна сторона може затягувати процес. Суд має встановити справжні причини розлучення з огляду на наявність неповнолітніх дітей, дітей з інвалідністю та інші особливості.

Подати на розлучення онлайн в Україні 2023 року через суд, можна за допомогою юридичної компанії, яка спеціалізується на даному питанні. Виконавці підготують пакет документів, сплатять судовий збір, відстежать процес реєстрації справи та призначення дати засідання, надішлють результати поштою тощо. Всі процеси автоматизовані та побудовані таким чином, щоб клієнти не витрачали свого часу на спілкування з представниками суду та вивчення юридичних питань.

Як відбувається розлучення онлайн в Україні 2023 та переваги процедури

Звернувшись до юридичної компанії, клієнти заповнюють форму на сайті, в яку вносять особисту інформацію та відповіді на питання про шлюб. З цієї інформації компанія готує необхідні документи для суду. Потім клієнт отримує весь пакет паперів для ознайомлення та підписання. Протягом усього процесу кваліфіковані юристи стежать за перебігом справи та за необхідності готують будь-які додаткові документи, включаючи заяви про примирення, зміну адреси та доповнення до позову. Клієнти інформуються компанією про будь-які зміни у справі.

Однією з основних переваг онлайн-сервісу з розлучення в Україні є можливість уникнути трудомісткого та стресового процесу особистого відвідування РАЦСу або суду. Процес спрощено і автоматизовано, що дозволяє клієнтам зосередитися на інших аспектах свого життя в цей важкий час. Послуги з розлучення онлайн також є економічно вигідними: середня ціна становить менше 1000 гривень. Однак вартість може бути вищою, якщо справа пов'язана з такими складнощами, як необхідність виплати аліментів та поділу майна або визначення місця проживання дитини. У будь-якому разі, завдяки тому, що за перебігом справи стежать кваліфіковані юристи, клієнти можуть бути впевнені, що їхнє розлучення проходить правильно та ефективно.

Поділитися:

Обговорення