aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Розірвання шлюбу в Швейцарії онлайн

Розлучення – це завжди психологічно важкий, затяжний процес, який супроводжується стресом та паперовою тяганиною. Особливо тривожно може стати від того, що у вас немає можливості покинути Швейцарію та повернутися в Україну для підготовки та подання всієї необхідної для розлучення документації.

З ситуації, що склалася, є два виходи: покласти відповідальність за процес розлучення на партнера, який має можливість повернутися на територію України або ж розлучитися в Швейцарії онлайн. Варіант дистанційного процесу має на увазі взаємодію з відповідними інстанціями на території України через офіційного представника – сімейного адвоката.

Подати на розлучення в Швейцарії онлайн

Як подати на розлучення у Швейцарії

Щоб грамотно підійти до процесу розірвання шлюбу, важливо чітко усвідомлювати свої можливості:

  • Можна, щоб один із подружжя приїхав до України та взяв на себе відповідальність за оформлення паперів. Але для цього важливо, щоб союз був розірваний за взаємною згодою;
  • Можна подати на розлучення у Швейцарії без присутності, тобто передати повноваження адвокату говорити від вашої особи та представляти ваші інтереси.

Якщо подружжя має можливість вирішити питання про розлучення обопільно і без претензій один до одного – оформлення документів займе набагато менше часу та сил. Згідно з українським законодавством, ви маєте право розлучитися з чоловіком або дружиною навіть у тому випадку, якщо вона не визнає вашого рішення і відмовляється підписувати папери, що свідчать про розірвання шлюбу.

Як подати на розлучення у Швейцарії: чим відрізняється процедура розірвання шлюбу через РАГС та суд

Подаючи заяву на розлучення до РАГСу, де було зареєстровано шлюб, ви визнаєте взаємність прийнятого рішення та підтверджуєте, що жодних претензій, як моральних, так і матеріальних, до колишнього партнера не маєте.

Щоб у процесі розірвання шлюбу в Швейцарії не виникало питань про поділ майна, найправильніше підписувати шлюбний контракт ще до заміжжя. Він значно спростить процедуру розлучення, оскільки всі нюанси поділу рухомого та нерухомого майна будуть прописані заздалегідь. Таким чином, якщо ви з партнером вирішите розірвати шлюб у Швейцарії - вам не доведеться витрачати свої нерви, сили та здоров'я на врегулювання матеріальних питань.

Заява про розлучення, подана в державний орган влади, передбачає наявність питань, які слід розглянути в процесуальному порядку, згідно із законом вирішити правові суперечки та винести справедливе рішення.

До суду звертаються з питаннями:

  • Розділу спільно нажитого майна. За законом, майно, рухоме та нерухоме, набуте у шлюбі, має ділитися між подружжям порівну. Але, в кожному питанні є підводні камені, тому наявність кваліфікованого сімейного адвоката допоможе досягти справедливого вердикту;
  • Опікунства над неповнолітньою дитиною. Якщо у шлюбі є дитина, яка не досягла 18 років, то в процесі судового розгляду справи вирішиться, з ким із батьків вона житиме. Також розглядається питання щодо виплати аліментів: сума, регулярність та інші нюанси, пов'язані з матеріальним аспектом розірвання шлюбу.

Які документи потрібні для дистанційного оформлення розірвання шлюбу в Швейцарії

Щоб подати на розлучення в Швейцарії онлайн, потрібно мати певний перелік документів.

Для того, щоб подати на розлучення у Швейцарії для українців, необхідно:

  1. Оформити заяву прохання про розлучення. Із цим допоможе сімейний адвокат;
  2. Надати паспортні дані, серію та номер паспорта, а також ідентифікаційний код кожного з подружжя;
  3. За наявності надати свідоцтво про шлюб. Якщо його було втрачено або до нього немає доступу – юрист займається його відновленням через РАГС;
  4. Вказати актуальний номер телефону та адресу електронної пошти, які подають прохання на розлучення. Вони можуть знадобитися в тому випадку, якщо потрібно провести відеоконференцію з усіма учасниками судового процесу для вирішення важливих питань, пов'язаних із розподілом матеріальної власності тощо.

Переваги звернення до сімейного юриста

Подати на розлучення у Швейцарії за кордоном можна за допомогою професійного юриста. Сімейний адвокат – це людина, яка виступає у ролі вашого захисника, відстоює ваші особисті інтереси у суді. Завдяки своєму багаторічному досвіду роботи, він знає всі аспекти та нюанси проведення судових засідань, чудово орієнтується у Сімейному кодексі України та знає всі підводні камені та питання, які можуть завадити вирішенню ситуації на вашу користь.

Завдяки адвокату з сімейних справ у вас є можливість:

  • Подати на розлучення у Швейцарії без чоловіка;
  • Подати на розлучення у Швейцарії без дружини.

Юрист допомагає грамотно підійти до оформлення документів, зможе чітко описати подальший план дій, розповісти, як проходитиме судовий процес та з якими проблемами ви можете зіткнутися. Знаючий фахівець направляє, підтримує, консультує та захищає вас та ваші права.

Згідно із законодавчими актами України, розлучення у Швейцарії онлайн через суд може бути від двох до трьох місяців. За цей час суд розгляне заяву про розлучення, проведе засідання у присутності вашого адвоката. Кількість засідань варіюватиметься залежно від кількості питань, які необхідно розглянути та знайти рішення відповідно до законодавчих норм та вимог.

Особистий юрист із сімейних питань – це ваша гарантія того, що процес розірвання шлюбу пройде швидко, легко та без непередбачених казусів. Значно простіше як фізично, так і психологічно звернутися до знаючого фахівця, ніж зіткнутися з невідомим віч-на-віч, вникати в суть законів і самостійно тягнути на собі всю паперову тяганину.

По завершенню судового процесу сімейний адвокат надішле вам документ, що підтверджує ваш новий соціальний статус. На паперах буде проставлено штамп Апостиль, який підтверджує достовірність та законність свідоцтва про розірвання шлюбу. Таким чином, подати на розлучення в Швейцарії онлайн за кордоном не важко, необхідно тільки звернутися до грамотного, перевіреного фахівця.

Поділитися:

Обговорення