aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Розірвання шлюбу онлайн у Запоріжжі

В Україні є 2 способа розірвати шлюб: через органи реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) або у судовому порядку. Найчастіше звертатися до суду не доводиться: до даного варіанту вдаються у разі наявності спільного майна, спільних дітей або якщо один з пари не згоден на розлучення. Для того, щоб розпочати процедуру розірвання шлюбу в Запоріжжі, пара має зібрати всі необхідні документи. У деяких випадках документи можуть надаватися до органів РАЦСу одним із подружжя: надалі папери передаються чоловікові чи дружині.

За посиланням можете знайти потрібний вам Відділ:
https://minjust.gov.ua/dep/ddr/viddili-derjavnoi-reestratsii-aktiv-tsivilnogo-stanu

Як подати на розлучення в РАЦС у Запоріжжі

Відповідно до Сімейного Кодексу України, подружжя, яке не має спільних неповнолітніх дітей, а дружина не носить під серцем дитину, можливе оформлення розлучення через органи запису актів цивільного стану. Для розірвання шлюбу подружжя має подати такі документи:

  • Заява, яка заповнюється кожним із подружжя окремо, щоб довести взаємний намір розірвати шлюб. Пара має звернутися до органу запису актів цивільного стану за місцем прописки чи спільного проживання.
  • Свідоцтво про шлюб, його копію або дублікат. Цей документ необхідний для підтвердження того, що стосунки пари були узаконені.
  • Паспорт чоловіка та дружини (копія).

З моменту подання заяви та всіх документів парі дається місяць для примирення: у поодиноких випадках подружжя за такий короткий проміжок часу все ж таки знаходить спільну мову і відкликає заявку. Після закінчення цього терміну виконавцем призначається дата, коли пара має прийти до РАГСу для оформлення розлучення. Після цього кожен із подружжя отримує свідоцтво про розірвання шлюбу.

Сьогодні законно завершити стосунки без відвідування РАГСу неможливо. Проте подружжя може подати заяву на розлучення у Запоріжжі через спеціальний портал. Для того, щоб розлучитися онлайн у Запоріжжі парі необхідні електронно-цифрові підписи. Через 30 днів після подання заяви подружжя має прийти до РАГСу для оформлення розірвання шлюбу.

Як подати на розлучення до суду у Запоріжжі

Перед тим як подати заяву на розлучення до судових інстанцій необхідно зібрати пакет необхідної документації. Кількість документів варіюється та залежить від ситуації. Як правило, суд запитує такі папери:

  • позов у двох примірниках;
  • квитанція, що підтверджує оплату судового збору (992,40 грн.);
  • свідоцтво про укладання шлюбу;
  • копія паспорта заявника;
  • за наявності спільних дітей, яким ще не виповнилося 18 років – копія свідоцтва про народження.

У документах для розірвання шлюбу має бути вся інформація про заявника та відповідача, а саме їх персональні дані - ім'я, прізвище, по батькові, місце прописки та проживання. Також необхідно вказати, де проживає дитина, суму аліментів та пропозиції, що стосуються зустрічей другого з дитиною. У заяві позивач зобов'язаний вказати, з яких причин виникла потреба подати на розлучення у Запоріжжі.

Позов може бути складений обома подружжям: кожен із пари може скласти відповідне прохання про завершення узаконених відносин. Важливо відзначити, що заява не може бути подана, якщо дружина вагітна або дитині ще не виповнилося 1 рік. У цій ситуації розірвання шлюбу в Запоріжжі можливе лише в кількох ситуаціях:

  • Чоловік/дружина вчинив протиправну дію по відношенню до своєї дитини або дружини/чоловіка.
  • Батьком дитини не відповідач.
  • Інформація про батька дитини виключена із свідоцтва про народження у судовому порядку.

У разі коли заява на розірвання шлюбу в Запоріжжі подається одним із подружжя не особисто, а через представника, до пакету документів додається нотаріально завірена довіреність.

Розірвання шлюбу онлайн у Запоріжжі

Оформити розлучення онлайн у Запоріжжі можна за допомогою юриста - фахівець допоможе зібрати всі необхідні документи та мінімізувати переживання від такої стресової ситуації. Сімейний адвокат проводить ретельний аналіз кожної ситуації, супроводжує клієнта протягом усього процесу, а також гарантує успішність розірвання шлюбу в Запоріжжі, навіть без власної присутності.

Поділитися:

Обговорення