aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися з чоловіком

Величезна частина шлюбів розривається після певного періоду часу, іноді - вельми нетривалого. Якщо підтримувати подружні стосунки стає неможливо, то більшості жінок доводиться вирішувати непросту проблему, як розлучитися з чоловіком. Адже при цьому необхідно відстоювати не лише власні інтереси. Потрібно подумати і про майбутнє дітей, які на багато років залишаться під опікою матері.

Як правильно розлучитися з чоловіком

За час спільного проживання нерідко народжуються діти, подружжя обзаводяться власністю. При розірванні шлюбу жінка, як правило, виявляється в гіршому становищі через:

  • збереження пережитків патріархального укладу в Україні;
  • необхідності на кілька років відмовитися від продовження кар'єри через вагітність,
  • народження дітей, перебування у відпустці по догляду за ними. Зазвичай їй доводиться оформляти листки тимчасової непрацездатності, коли хворіють діти;
  • подальшого проживання дітей спільно з нею, а не з батьком. Всі клопоти виявляються покладеними на її плечі.

Тому в ситуації, коли вирішується, як розлучитися з чоловіком, щоб не завдати шкоди собі та дітям, раціонально скористатися кваліфікованою юридичною допомогою. Для цього варто звернутися на сайтhttps://razvod-online.com.ua/. Юристи займуться підготовкою документів, в тому числі, аліментного договору, приймуть необхідних заходів, щоб захистити інтереси жінки і дітей. Розлучитися з чоловіком можна через РАГС чи в суді.

Коли можна розлучитися з чоловіком без суду

Заява до органу реєстрації актів цивільного стану, розташований за місцем проживання (реєстрації) подається:

  • особисто. Подружжя, вирішивши відмовитися від продовження відносин, роблять це спільно. Або звернення здійснює один з них, якщо у іншого немає можливості бути присутнім. Це потрібно підтвердити нотаріальним посвідченням або наданням документа, який має аналогічну силу;
  • в телефонному режимі;
  • онлайн. Щоб відправити заяву на розірвання шлюбу на портал https://dracs.minjust.gov.ua/, обидві людини повинні мати можливість поставити електронно-цифровий підпис.

Цей спосіб вирішення проблеми - як розлучитися з чоловіком, закон дозволяє використовувати тільки в тому випадку, якщо немає спільно нажитих неповнолітніх дітей. Навіть бездітним подружжям доведеться розривати шлюб через суд, якщо один з них заперечує проти припинення відносин. Нерідко відмова розривати шлюб в РАГСі викликаний тим, що майновий стан подружжя видається незрозумілим. Жінка далеко не завжди чітко уявляє розміри доходів чоловіка, яка власність йому належить. Тому їй важливо заручитися юридичною підтримкою, вирішуючи, як розлучитися з чоловіком. Не виключено, що чоловік і жінка, які не мають дітей, зможуть досягти рішення, яке влаштовує обидві сторони домовленості про поділ спільно нажитого майна.

Якщо цього досягти не вдасться, то у жінки немає іншого виходу відстояти свої інтереси, як розлучитися з чоловіком, подавши позовну заяву до суду.

Як розлучитися з чоловіком в Україні через суд

РАГС надає подружжю, які подали заяву на розлучення, місяць на роздуми. Суд може цей термін продовжити і до шести місяців. Крім заяви необхідно надати суду:

  • свідоцтва про шлюб;
  • паспортів і свідоцтв про народження спільних неповнолітніх дітей;
  • квитанції про сплату судового збору;
  • аліментного договору.

Правильно складений аліментних договір - це головний інструмент, який відстоює інтереси материнства і дитинства. Роздумуєте, як розлучитися з чоловіком, щоб не завдати в майбутньому збитку собі і дітям - залучіть фахівців, які допоможуть його скласти.

Поділитися:

Обговорення