aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися в Європі українцям?

Розірвання подружніх відносин точно не можна назвати простим, швидким та безболісним процесом. Однак якщо стосунки вижили своє і шансу на реабілітацію сім'ї не залишилося, це єдиний крок, який дозволяє перевернути сторінку та почати писати новий розділ свого життя. Не завжди розлучення проходить без скандалів та труднощів: у деяких випадках виникають суперечки щодо визначення подальшого місця проживання спільної неповнолітньої дитини та поділу спільно нажитої власності. Особливо проблематично розірвати подружжя парам, які виїхали за межі території України і не можуть повернутися найближчим часом. Про те, як розлучитися в Європі ми розповімо.

Як розлучитися в Європі українцям?

Розлучення українцям у Європі: основні плюси юридичної допомоги

Відповідно до чинного законодавства нашої країни, кожна людина, яка офіційно узаконила свої відносини, має право їх завершити. При цьому не завжди чоловік чи дружина можуть підтримувати дане рішення - у такій ситуації рекомендується звернутися за допомогою до кваліфікованого сімейного адвоката та подати заяву на розлучення онлайн - у документі необхідно вказати свої вимоги щодо поділу спільної власності та визначення подальшого місця проживання неповнолітнього спадкоємця, які надалі озвучуватимуться на судових засіданнях.

Юридична допомога передбачає можливість розірвання шлюбу без присутності одного з подружжя або обох їхніх пар.

Розірвати шлюб у Європі українцям можна не лише за наявності згоди на розлучення і чоловіка, і дружини. Навіть якщо один із подружжя проти розірвання подружніх відносин, досвідчений юрист зможе розібратися у всіх аспектах для досягнення бажаного клієнтом результату.

Усі заяви розглядаються судовою інстанцією відповідно до СК України. Після винесення судом вердикту сімейний адвокат надсилає документацію, яка підтверджує розірвання шлюбу у Європі української пари, у двох примірниках: українською мовою та мовою держави, в якій ви проживаєте. Дані свідчення є підтвердженням офіційного розірвання шлюбу двох людей і дійсні як в Україні, так і на території європейських країн. На всіх документах обов'язково проставляється апостиль, який є маркером паперу.

Розірвати шлюб у Європі українцям через РАГС

Заява про бажання розірвати шлюб подається лише до того органу реєстрації актів цивільного стану, в якому пара узаконила свої відносини. Якщо один із пари знаходиться на території нашої держави, подружжя не має спільних дітей та майнових суперечок, можлива подача прохання розірвати шлюб разом з усією супровідною документацією.

Процес розлучення у Європі проходить набагато швидше і простіше, якщо подружжя під час узаконення відносин або протягом подружнього життя підписало шлюбний контракт. У такому договорі чітко прописуються права та обов'язки кожного з подружжя, майнові аспекти.

При розірванні подружніх відносин розділу підлягає лише рухома власність і нерухомість, яка була придбана за час спільного подружнього життя. Таким чином, власність подружжя, придбана до укладання шлюбу, залишається їх особистим майном. Ви можете розірвати шлюб в Європі через органи реєстрації актів цивільного стану тільки в тому випадку, якщо обидва згодні на процес розлучення, у вас немає спільних спадкоємців віком до 18 років і претензій щодо майна.

Розлучення для українців через суд в Європі:

Процес розлучення в Європейському союзі здійснюється в судовому порядку у таких випадках:

  • відсутність взаємної згоди;
  • наявність загальних неповнолітніх спадкоємцем та суперечки щодо визначення його подальшого місця проживання;
  • поділ нерухомого та рухомого майна, спільно нажитого протягом шлюбу;
  • вирішення питання батьківських прав.

Розірвання шлюбу в Європі у суді для українців – непростий процес, у якому не обійтися без кваліфікованої юридичної допомоги. Рекомендується звернутися до сімейного адвоката за консультацією, щоб бути готовим до всіх непередбачених ситуацій.

Поділитися:

Обговорення