aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися в Ізраїлі онлайн

Як українцям розлучитися в Ізраїлі?

Розірвання шлюбу - завжди непростий процес для обох сторін, тому що нерідко супроводжується безліччю негативних емоцій, конфліктними ситуаціями, а також витратами дорогоцінних хвилин та фінансів. У кожній державі є свої особливості процедури одруження та розірвання подружніх відносин. Не винятком є ​​Ізраїль. У цій країні, як би дивно і незвично це не здавалося, пари узаконюють та розривають відносини згідно з нормами релігійного права в офіційних представниках конфесій, а не в державних установах на кшталт органів РАГСу. В інших країнах можна одружитися і цей шлюб буде визнаний міністерством внутрішніх справ Ізраїлю, однак із розірванням подружніх відносин справа дещо складніша. Про те, як українцям подати на розлучення в Ізраїлі, ми докладно розповімо далі.

Як розлучитися в Ізраїлі онлайн

Особливості розлучення в Ізраїлі: основні етапи процесу розлучення

Процедуру розірвання шлюбу в Ізраїлі можна умовно поділити на кілька основних етапів:

  1. Визначення судової інстанції, яка займатиметься розірванням подружніх відносин залежно від обставин та належності подружжя до тієї чи іншої релігійної конфесії.
  2. Вирішення всіх спірних питань, які можуть виникнути між подружжям, та укладання відповідного договору, який рекомендується завірити нотаріально.
  3. Поводження з пакетом документів та заявою до відповідної судової інстанції.
  4. Отримання вердикту.

Щоб уникнути проблем та помилок, рекомендується попередньо проконсультуватися у сімейного адвоката: фахівець допоможе зібрати та оформити належним чином усі документи, а також забезпечить супровід протягом усього процесу розлучення для досягнення бажаного результату.

Куди потрібно подавати документи, щоб розлучитися в Ізраїлі?

В Ізраїлі розірванням подружніх відносин займаються дві судові інстанції: цивільний та равінатський/шаріатський/церковний суд.

У равінаті можуть розлучитися євреї, які є громадянами Ізраїлю або постійно проживають на території держави. У сімейному (цивільному) суді розглядаються справи змішаних пар або подружжя, які не належать до будь-якої з релігійних конфесій.

Як українцям розлучитися в Ізраїлі: розірвання шлюбу в цивільному суді

Якщо подружжя належить до різних конфесій або зовсім не є релігійними людьми, справа про розірвання подружніх відносин розглядається судом з сімейних питань. Така процедура не така складна, як розлучення в рабінаті/шаріаті/церкві, оскільки позивач не зобов'язаний надавати вагомі докази та підстави для розірвання шлюбу. У цивільному суді небажання одного з подружжя продовжувати жити у шлюбі з чоловіком/дружиною і неможливість зберегти сім'ю вже можна назвати вагомим приводом для розлучення.

Для розірвання шлюбу в цивільному суді парі необхідно подати позов про бажання розірвати сімейний зв'язок з пакетом документації:

  • оригінал свідоцтва про шлюб;
  • закордонні паспорти;
  • витяг, який необхідно отримати у Міністерстві внутрішніх справ;
  • документи, які підтверджують приналежність подружжя до тієї чи іншої конфесії, або спростовують приналежність до будь-якої з релігій.

Усі документи надсилаються сімейним судом до релігійного, який визначає необхідність проведення процедури розірвання шлюбу у релігійному суді.

Як розлучитися в Ізраїлі без адвоката?

Позов про бажання розірвати подружні відносини може подаватися обома подружжям, або лише однією стороною-позивачом. Оптимальний варіант - розлучення за взаємною згодою, оскільки процедура супроводжується мінімальними витратами часу та нервових клітин. Якщо ж один із пари проти процесу розірвання шлюбу, у подружжя є спірні питання або спільні спадкоємці віком до 18 років, розірвати подружні стосунки буде набагато складніше.

Поширені підстави для розірвання шлюбу в Ізраїлі

Згідно з давньоєврейськими законами, пара може розірвати подружні стосунки, якщо для цього є вагомі причини. Відсутність розуміння одного з подружжя або поширене “не зійшлися характерами” для рабинського суду не є достатньою підставою для розлучення. Також слід зазначити, що недостатня причина розірвання шлюбу може бути розцінена рабинатом, як образу другого чоловіка, тому суд може зобов'язати позивача виплатити другій стороні моральну компенсацію. Саме тому рекомендується зібрати всі докази та попередньо проконсультуватися з кваліфікованим юристом.

Основні підстави для розірвання подружніх стосунків для дружини:

  • Загрози чоловіка та застосування ним фізичного/психологічного/сексуального насильства.
  • Безпліддя чоловіка. Така причина може стати вагомою підставою для розлучення лише через 10 років спільного подружнього життя.
  • Серйозні захворювання чоловіка, зокрема небезпечні інфекційні патології (СНІД, гепатит У чи З, тощо.).
  • Уникнення чоловіка статевої близькості.

Основні підстави для розірвання подружніх стосунків для чоловіка:

  • Зрада подружжя. Важливо надати рабінату вагомі докази невірності дружини.
  • Поведінка подружжя: використання нецензурної лексики, образи та застосування фізичної сили.
  • Уникнення дружини статевої близькості.
  • Заохочування порушувати релігійні правила.
  • Безпліддя подружжя. Така причина може стати вагомою підставою для розлучення лише через 10 років спільного подружнього життя.

Результатом розірвання шлюбу в Ізраїлі для євреїв є "гет" - документ, що підтверджує розірвання шлюбу подружжям. Якщо ж такого офіційного паперу немає, пара не розлучена.

Розірвання шлюбу в Ізраїлі онлайн: скільки триває розлучення

Тривалість процесу розлучення в Ізраїлі становить від 6 місяців до 5 років залежно від обставин. Якщо пара є змішаною або не відносить себе до жодної з релігійних конфесій, розірвати шлюб можна навіть за кілька днів або тижнів.

Про те, як розлучитися в Ізраїлі онлайн ви можете дізнатися у кваліфікованого юриста. Компетентний спеціаліст проведе вичерпну консультацію та складе план подальших дій.

Поділитися:

Обговорення