aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Розлучення для українців, які перебувають за кордоном

Розлучення за кордоном – це не простий процес, який стає неминучим для багатьох сімей. Незалежно від обставин, що призвели до цього рішення, важливо знати, як правильно його провести. У цій статті ми розглянемо ключові аспекти розлучення за кордоном українців та подамо вам необхідну інформацію про оформлення цього процесу.

Розлучення за кордоном: Основні нюанси

До нас часто звертаються українці, які перебувають за кордоном.

Ось розповсюдженні запитання від них:

  • Як подати на розлучення за кордоном?
  • Напевно без нашої участі ніяк не можна?
  • Нам потрібно йти до нотаріуса щоб підписати заяви?
  • Нам напевно потрібно у консульство, але там такі черги…
  • У нас діти, їхня участь у суді потрібна?
  • А як онлайн подати на розлучення за кордоном?

Спробуємо максимально коротко та зрозуміло надати вам інформацію про можливості розлучення українців, які перебувають за кордоном.

 

Ось найважливіше, що потрібно знати для того, щоб розлучитись за кордоном Українцям:

Перебуваючи за кордоном, ви без проблем можете розлучитися. І для цього у вас є 2 варіанта:

  1. Якщо один із подружжя за кордоном, а інший в Україні і він згоден на розлучення. У такому випадку заяву до суду про розлучення може подати той, хто в Україні. При цьому участь того, хто перебуває за кордоном не знадобиться. Суд винесе рішення про розлучення без вашої участі.
  2. Якщо той хто хоче розлучення, перебуває за кордоном, а той хто в Україні не бажає розлучатись чи не хоче займатись процесом розлучення. У такому випадку рекомендуємо звернутись до нас за детальною консультацією щодо розлучення. Ми детально пояснимо, які документи знадобляться для розлучення. Також ми зможемо надіслати вам документ про розлучення у ту країну, де ви перебуваєте. Або ви також можете звернутись до іншого адвоката, який спеціалізується на розлученнях.

Важливо розуміти: Якщо у вашому шлюбі немає дітей, обоє згодні на розлучення і при цьому ви перебуваєте за кордоном (або один із подружжя в Україні) то згідно закону у вас є можливість розлучитись і через органи РАЦСу. У такому випадку ви можете оформити потрібні документи у посольстві чи консульстві. Але виходячи із нашої практики, такий шлях розлучення проблемний та може суттєво затягнутись у часі (посольства перевантажені, РАЦСи не завжди приймають заяви дистанційно). Тому розлучення через суд при перебуванні за кордоном є оптимальним варіантом.

Як подати на розлучення за кордоном?

Якщо ви перебуваєте за кордоном і бажаєте розлучитись у вас є 2 варіанта, як це зробити:

  1. Найняти нас для повного супроводження справи без вашої участі(просто напишіть нам у будь який мессенджер для детальної консультації) або іншого адвоката, який спеціалізується на розлученнях. При цьому документ про розлучення ми надсилаємо вам за кордон.
  2. Також можете спробувати самостійно надіслати документи до суду. При такому варіанті ми радимо надсилати документи до суду Укрпоштою обовʼязково від вашого імені. Друзі чи родичі можу вам допомогти із цим. Але у такому варіанті є недолік – отримання рішення суду про розлучення і направлення його вам за кордон.

Як отримати документи про розлучення перебуваючи за кордоном?

Остаточним документом про розлучення (при розірванні шлюбу через суд) є рішення суду. Свідоцтво про розлучення не видається.

При цьому врахуйте, що деякі країни можуть також вимагати проставлення апостиля на рішення суду про розлучення.

Зверніть увагу: деякі країни також можуть вимагати додаткові документи про розлучення, наприклад Витяг із реєстру цивільних станів, який видає РАЦС. Якщо такий документ вам знадобиться, ми теж можемо його отримати, проставити апостиль та надіслати його вам за кордон.

Які документи знадобляться для підтвердження розлучення за кордоном?

Якщо документ про розлучення потрібен вам для надання у державні органи за кордоном, наполегливо рекомендуємо вам проконсультуватись, які саме документи потрібно надати. Оскільки різні державні органи різних країн можуть вимагати різні документи.

Ось варіанти:

  1. Свідоцтво про розлучення;
  2. Рішення суду про розлучення;
  3. Заява про неперебування у шлюбі;
  4. Витяг із Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про шлюб (повний чи неповний)

Розлучення За КордономРозлучення За Кордоном 2Розлучення За Кордоном

Зверніть увагу: Якщо ваше розлучення відбулось через суд, то рішення суду про розлучення є остаточним документом і Свідоцтво не видається – стаття 115 Сімейного кодексу України – https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14#Text

Зверніть увагу: деякі країни також можуть вимагати проставлення апостилю на документ. По суті це легалізація, підтвердження дійсності документа

Висновок: Як бачите, розлучення українців за кордоном це не такий вже і складний процес, якщо знати певні нюанси і особливості.

Поділитися:

Обговорення
Доброго дня. Я б хотіла розвестись я за кордоном. Чоловік в Україні не проти. Є спільна дитина 6 років. Напишіть будь ласка ціну за весь процес. Дякую 

Максим СелезньовАдвокат

Ольго, доброго дня.
Дякую за очікування.
У вашому випадку можливо два варіанти розлучення.
Перший. Так як, ваш чоловік згоден, він може подати на розлучення перебуваючи в Україні, скориставшись нашим сервісом по підготовці документів для розлучення. Цей варіант буде дешевшим. Отримання документів онлайн -899 грн, судовий збір -1211,20 грн.
Другий. Подавати на розлучення від вашого імені, тоді потрібен адвокат.
Наявність дитини 6-річного віку не впливає на процес розлучення.

Ви можете набрати мене в робочий час для уточнення нюансів.
Контакти на сайті.