aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Розірвання шлюбу в Угорщині онлайн: специфіка процесу

Громадяни України, які не зуміли зберегти стосунки у шлюбі, можуть його розірвати, навіть перебуваючи за кордоном. При цьому, не має значення в якій країні було укладено шлюб, безпосередньо в Україні чи, наприклад, в Угорщині. Процес розлучення може здійснюватися за взаємною згодою подружжя, якщо один із них не дав згоду або за наявності неповнолітніх дітей. Кожен із цих випадків має свої юридичні нюанси, але це не заважає розірвати шлюб за кордоном за допомогою професійного адвоката.

Подати на розлучення в Угорщині онлайн

Розлучитися в Угорщині онлайн можна швидко, але іноді процес може бути досить тривалим через обтяжуючі фактори і суперечки між подружжям. Наприклад, досить довго розлучаються пари, які мають спільні діти віком до 18 років через конфлікти, що стосуються вирішення місця їхнього проживання після розірвання шлюбу. Дізнатись детальніше, як подати на розлучення в Угорщині для українців ви можете у цій публікації.

Як подати на розлучення в Угорщині: тривалість процесу розлучення

Згідно із законодавством України, українці, які мешкають в Угорщині, можуть розлучатися за межами нашої держави. Ця перевага дозволяє не витрачати час та гроші на переліт, пошук тимчасового житла: всі маніпуляції з документацією проведе замість вас сімейний адвокат. До основних особливостей розлучення в Угорщині онлайн належать:

  1. Можливість розірвати подружні стосунки лише за 60-90 днів. Розлучення в інших європейських країнах може тривати навіть кілька років, тому розрив подружніх відносин в Україні вважається найшвидшим.
  2. Подати на розлучення в Угорщині онлайн можуть не лише громадяни України, а й подружні пари, у яких чоловік чи дружина є іноземцями.

Розлучитись, перебуваючи за кордоном, можна звернувшись до українського консульства. Консул уповноважений зареєструвати розірвання шлюбу між громадянами України, які перебувають за кордоном, якщо:

  • пара досягла взаємної угоди і не має неповнолітніх дітей;
  • один із партнерів визнаний безвісти зниклим за рішенням суду;
  • один із подружжя є недієздатним згідно з судовим рішенням.

Реєстрація розлучення за взаємною згодою пари за кордоном здійснюється за статтею 106 Сімейного Кодексу в українському консульстві за місцем реєстрації одного з подружжя.

Які документи необхідно підготувати, щоб подати на розлучення в Угорщині за кордоном?

Перш ніж розпочати підготовку документів для процесу розлучення за кордоном, слід брати до уваги, в якій країні пара узаконила свої відносини. Якщо подружжя одружилося в Україні, розірвання шлюбу здійснюється відповідно до українських нормативно-правових актів. Подати на розлучення в Угорщині для українців можна через судові інстанції чи через РАГС. Розірвання шлюбу через суд відбувається, якщо пара має суперечки, що стосуються вирішення подальшого місця проживання спільного спадкоємця, виплати аліментів, компенсацій або поділу власності, придбаної під час шлюбу. Щоб розлучитись через РАГС, подружжю необхідно підготувати такий пакет документів:

  1. Паспорти.
  2. Свідоцтво, що підтверджує узаконення відносин (оригінал).
  3. Заява.
  4. Квитанція про сплату державного мита.

Якщо подружжя вирішило розірвати подружні стосунки разом, вказувати причину не потрібно. Адміністративним органом влади надається 30 днів для того, щоб пара могла ретельно обміркувати своє рішення. Протягом цього часу подружжя може забрати заяву та продовжити подружнє життя. Через місяць, якщо пара не змінила рішення, органом РАГСу видається відповідне свідоцтво.

Як подати на розлучення в Угорщині онлайн у судовому порядку?

Розривати подружні стосунки в суді необхідно у разі, якщо у пари є спільні неповнолітні спадкоємці, чоловік чи дружина не дають згоди на розірвання шлюбу або є суперечки щодо поділу спільно нажитої власності. У разі розірвання шлюбу в судовому порядку в Україні необхідно підготувати таку документацію:

  1. Копія паспорта.
  2. Свідоцтво про одруження (оригінал).
  3. Квитанція про сплату судового мита.
  4. Позов.

Кожна із сторін може надати суду докази, розповісти про свої вимоги та претензії письмово: немає необхідності бути присутнім на судовому засіданні. Замість позивача та відповідача в суді можуть бути присутніми їх офіційні представники, які захищають інтереси та права сторін.

Особливості написання позовної заяви

Щоб подати на розлучення в Угорщині без чоловіка чи дружини, потрібно написати позовну заяву до суду. Цей документ підписується або безпосередньо позивачем, або його представником. У другому випадку документ має бути нотаріально засвідченим. Позов має містити таку інформацію:

  1. Найменування суду.
  2. Інформація про позивача та відповідача (персональні дані, місце прописки та проживання).
  3. Паспорт (номер та серія), індивідуальний код платника податків.
  4. Номери телефонів позивача та відповідача, адреси їх електронних пошти.
  5. Квитанція, що підтверджує сплату судового збору.

Згідно з українським законодавством, громадяни України мають право розірвати подружні стосунки без паралельного вирішення проблеми виплати аліментів, компенсації тощо. Міжнародні нормативно-правові акти припускають одночасний розгляд справ про розлучення і, наприклад, поділу спільно нажитого майна. Саме тому процес розлучення в Україні відбувається набагато швидше. Докладніше про те, як подати на розлучення в Угорщині без дружини або чоловіка, зверніться до компетентного сімейного адвоката, який спеціалізується на питаннях розірвання шлюбів згідно з Міжнародним законодавством. Він допоможе правильно оформити документи, щоб подати на розлучення в Угорщині без присутності та забезпечить швидке вирішення цього питання.

Поділитися:

Обговорення