aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Розірвання шлюбу в Італії онлайн

Розлучення - завжди малоприємна процедура, яка супроводжується не лише моральним виснаженням, наповнена безліччю негативних емоцій, а й тягне за собою фінансові втрати та витрати часу. На жаль, розірвання подружніх стосунків сьогодні стало нерідким явищем. Розлучення в Італії онлайн може бути як тривалим та складним, так і простим та швидким процесом. У цій публікації ми детально розповімо, як подати розлучення в Італії без додаткових проблем.

Подати на розлучення в Італії онлайн

Як подати на розлучення в Італії для українців: часові рамки

Українське законодавство дозволяє громадянам України, які мешкають на території Італії, розривати шлюб віддалено. Таким чином, вам не потрібно витрачати час і фінансові кошти на повернення в країну, немає необхідності шукати житло: всі питання щодо процесу розлучення може вирішити замість вас сімейний адвокат. Серед особливостей розірвання шлюбу для українців, які мешкають в Італії, варто виділити:

  1. Розлучитися в Україні можна лише за 2-3 місяці. Цей термін є найкоротшим у порівнянні з процесом розлученняу країнах Європи (у деяких випадках розірвання шлюбу в тій же Італії може тривати кілька років).
  2. Подати на розлучення в Італії за кордоном можна як громадянам України, так і парі, в якій один із подружжя є громадянином іншої держави.

Важливим моментом є визначення підсудності під час розірвання шлюбу. Саме цей аспект визначає, в якій країні відбуватиметься процес розлучення. Подати на розлучення можна в Італії, Україні чи іншій країні, в якій спільно проживала пара протягом подружнього життя. Таким чином, процес розлучення може здійснюватися відповідно до українського, італійського законодавства або нормативно-правових актів іншої країни. При цьому слід брати до уваги міжнародні законодавчі норми та особливості укладання договорів, тому рекомендується звернутися до сімейного адвоката, який має досвід роботи з такими справами.

Які документи необхідні, щоб подати на розлучення в Італії онлайн

Під час підготовки документації для розлучення необхідно брати до уваги держава, у якій пара уклала шлюб. Якщо закохані узаконили свої стосунки на території України, процес розлучення здійснюється відповідно до українського законодавства. Розірвати шлюб можна двома шляхами: через орган РАГС чи суд – все залежить від обставин та наявності у подружжя спільного майна, неповнолітніх дітей чи інших спірних питань. Щоб розірвати шлюб через орган реєстрації актів цивільного стану необхідно підготувати наступний перелік документів:

  1. Паспорт.
  2. Оригінал свідоцтва про одруження.
  3. Заява про бажання розірвати шлюб.
  4. Квитанція (оригінал).

В даному випадку пара не повинна вказувати причину бажання розлучитись, оскільки розрив подружніх відносин є їх загальним рішенням. РАГС дає 30 днів для того, щоб змінити своє рішення: якщо за цей час подружжя не забрало заяву, органом видається свідоцтво про розірвання шлюбу.

Як подати розлучення в Італії без присутності в суді?

Розірвання шлюбу в судовому порядку здійснюється, якщо у подружньої пари є спільні діти віком до 18 років або один із подружжя не дає своєї згоди на розлучення. Щоб розлучитись через суд в Україні, необхідно надати в орган влади такі документи:

  • Копія паспорта
  • Оригінал свідоцтва про одруження
  • Квитанція, що підтверджує сплату судового збору
  • Позовну заяву.

Учасники судового процесу мають право викласти всі свої вимоги, претензії, надати докази письмово без безпосередньої присутності - на засідання можуть прийти офіційні представники (сімейні адвокати), які захищають інтереси сторін.

Як розлучитися в Італії онлайн: що має містити позовну заяву

Заява на розірвання шлюбу подається у письмовій формі та має бути підписана позивачем, представником або іншою особою, яка захищає інтереси позивача. У документі має бути зазначено:

  • назва судової інстанції;
  • персональні дані позивача та відповідача;
  • місце прописки чи проживання з індексом;
  • номери та серії паспортів, ідентифікаційні номери учасників шлюборозлучного процесу;
  • контактні номери телефонів та адреси електронної пошти;
  • квитанція про сплату державного мита.

Українське законодавство передбачає можливість розірвання шлюбу без вирішення питань аліментів, розподілу майна та визначення місця подальшого проживання спільного спадкоємця. Міжнародні законодавчі норми передбачають одночасний розгляд вищезазначених справ. Саме тому сімейні адвокати рекомендують розлучатися на території України, тому що в нашій країні можна розірвати шлюб набагато швидше без виникнення зайвих проблем.

Як подати розлучення в Італії без чоловіка: чим може допомогти юрист?

Перед поданням на розлучення в Італії без дружини або чоловіка рекомендується звернутися до сімейного адвоката. Фахівець допоможе у вирішенні наступних проблем:

  1. Відповідна підготовка документації для подання до органів РАЦСу або судових інстанцій.
  2. Супровід протягом усього шлюборозлучного процесу та консультування у спірних питаннях.
  3. Відновлення документів за її втрати.
  4. Оформлення документації про розірвання шлюбу таким чином, щоб вона була дійсна на території Італії.
  5. Допомога у питанні стягнення аліментів з іноземця.
  6. Переклад документів українською або італійською мовами із проставленням апостилю.

Співпраця з грамотним сімейним адвокатом, який розуміється на тонкощах процесів розірвання шлюбу, гарантує те, що розлучення в Італії онлайн пройде для вас успішно з дотриманням усіх необхідних формальностей.

Поділитися:

Обговорення