aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися в Нідерландах онлайн

Як розлучитися в Нідерландах?

Процедура розірвання подружніх відносин багато в чому визначається тим, на яких умовах було створено сім'ю. Законодавство Нідерландів містить багато особливостей, на які потрібно звернути увагу під час шлюборозлучного процесу. Ми детально розповімо про те, як розлучитись у Нідерландах українцям.

Як розлучитися в Нідерландах онлайн

Як подати на розлучення в Нідерландах онлайн: варіанти розірвання шлюбу

У Голландії є кілька варіантів розриву сімейних зв'язків:

  1. Шлюбний процес у судовому порядку.
  2. Припинення офіційно оформлених відносин між партнерами.
  3. Розірвання подружніх відносин за релігійними канонами з подальшим оформленням розлучення у судовому порядку.

У Нідерландах подружні пари переважно розлучаються у суді.

Розірвання шлюбу в Нідерландах онлайн: особливості оформлення заяви

Пара, яка прийняла рішення розірвати сімейний зв'язок, має звернутися до юриста: сімейний адвокат допоможе належним чином скласти позов і подати його до канцелярії судової інстанції. Подання заяви – перший крок до розірвання подружніх відносин. Шлюб вважається розірваним після ухвалення судом відповідного вердикту.

Крім прохання розірвати шлюб, у заяві також можна вказати на необхідність вирішення спірних питань щодо виплати аліментів, місця проживання дітей та майнових спорів.

Заява про розірвання подружніх відносин від подружжя

Якщо пара вирішила розірвати шлюб за обопільною згодою, обговорила всі умови та наслідки, він може бути розірваний через 3 місяці з моменту подання заяви. Усі умови розлучення вказуються у відповідній угоді, яку потрібно подавати до судової інстанції разом із позовом.

Заява про розірвання подружніх відносин лише від одного чоловіка

Якщо партнер проти розірвання шлюбу, рекомендується звернутися до сімейного адвоката: юрист складає позов, направляє оригінал до судової інстанції, а копію - другому чоловікові. Останній має право заперечень. Чоловік/дружина можуть протестувати протягом 6 тижнів з моменту отримання копії заяви. Розірвання подружніх відносин пари в Нідерландах, яка не може дійти згоди, може тривати навіть рік і більше.

Вжиття забезпечувальних заходів під час розірвання шлюбу в Нідерландах

Тривала процедура розірвання шлюбу справді втомлює та виснажує. Суддя має право винести попередній вердикт із підписанням подружжям тимчасової угоди, яка дійсна протягом процесу розлучення. Серед забезпечувальних заходів питання:

  • батьківських прав та обов'язків з виховання за спільними спадкоємцями віком до 18 років.
  • виплати аліментів.
  • поділу спільно нажитого майна.
  • експлуатації житла, в якому пара проживала до початку процедури розірвання подружніх стосунків.

Запит про необхідність впровадити забезпечувальні заходи може бути поданий як до розлучення, і під час розірвання шлюбу в Нідерландах. Тривалість дії заходів – чотири місяці.

Фінал процесу розлучення в Нідерландах

Розірвання шлюбу в Нідерландах вважається офіційним і набирає чинності лише після реєстрації відповідного рішення у книзі РАГС. Внести дані слід протягом півроку після винесення судом вердикту.

Важливо, що спільні взаємини подружжя з подання заяви, припиняються. Наприклад, якщо чоловік взяв кредит або придбав машину після подання заяви, дані заборгованість/рухоме майно поділу вже не підлягають.

Щоб дізнатися, як правильно подати на розлучення в Нідерландах українцям, краще звернутися до юриста із сімейного права. Кваліфікований фахівець допоможе не допустити помилок та уникнути проблем при розірванні подружніх стосунків.

Поділитися:

Обговорення