aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як розлучитися в Естонії онлайн

Як розлучитися в Естонії?

Коли сімейне життя не склалося і взаємини між подружжям аж ніяк не можна назвати приємними, виникає питання розірвання шлюбу. При цьому ситуація кожної пари особлива й індивідуальна: у деяких випадках чоловік і дружина не можуть розлучитися мирно, не вдаючись до допомоги кваліфікованих юристів. Як розлучитися в Естонії українцям ми докладно розповімо у цій публікації.

Як розлучитися в Естонії онлайн

Подати на розлучення в Естонії онлайн: у яких випадках подружні стосунки вважаються недійсними?

Шлюб автоматично анулюється і не вважається дійсним у таких випадках:

  • шлюб укладено особами однієї статі;
  • відносини були узаконені неуповноваженою особою;
  • шлюб був укладений насильно: одна сторона чинила опір шлюбу або ж на момент узаконення відносин знаходилася в стані алкогольного/наркотичного сп'яніння.

Визнати шлюб недійсним може також судова інстанція:

  • порушення на момент одруження вимог щодо віку подружжя їх дієздатності;
  • укладання шлюбу між родичами;
  • порушення в одного з подружжя порушень психіки, через яке на момент узаконення стосунків він не міг мислити адекватно та здорово оцінювати всі свої дії;
  • фіктивний шлюб для отримання ВНЖ Естонії;
  • зміна статі одним із подружжя під час шлюбу;
  • узаконення відносин під впливом загроз або насильницьких дій.

Варіанти розірвання шлюбу в Естонії

В Естонії можна розірвати подружні відносини в органах РАГСу, в судовому порядку або нотаріально.

Як подати на розлучення в Естонії українцям у РАГСі

Розлучитися в РАГСі можуть подружжя, яке вирішило розірвати подружні зв'язки за взаємним рішенням. Такий варіант розлучення є не лише найшвидшим, а й найбільш економним. Для розірвання подружніх відносин парі необхідно з'явитися до державної установи двічі. При першому візиті потрібно подати заяву з усією необхідною супровідною документацією та квитанцією про сплату державного мита у розмірі 50 євро. Розлучитися таким чином можуть лише подружжя, яке проживає на території Естонії. Якщо один із пари не може бути присутнім у державній установі особисто під час подання документів, він може надати згоду на розлучення, завірене у нотаріуса, через свого чоловіка.

Заяву необхідно подавати виключно естонською мовою. Дата розірвання подружніх відносин призначається співробітником РАГСу: у середньому пара може розлучитися вже через 1 місяць. Якщо чоловік чи дружина не можуть бути присутніми в державній установі в день розлучення, необхідно знову подати нотаріально завірену угоду. Після оформлення розірвання подружніх відносин кожному з подружжя безкоштовно видається відповідна довідка. Повторне отримання акту коштує 5-10 євро. Даний варіант розірвання подружніх відносин вважається в Естонії найбільш затребуваним, тому що не потребує витрат часу та фінансових коштів.

Розірвання шлюбу в Естонії онлайн: як розлучитися у нотаріуса

Нотаріальне розірвання подружніх відносин на другому місці за попитом після розлучення в РАГСі. Багато юристів рекомендують вибирати саме цей спосіб розриву сімейних зв'язків: так, він дещо дорожчий, проте він дозволяє не тільки розлучитися, а й вирішити всі супутні питання, наприклад, поділити спільно нажите майно. Розірвати подружні стосунки у нотаріуса можна за таких умов:

  • подання спільної заяви до нотаріальної контори. Якщо один із пари знаходиться за межами Естонії, нотаріальне розірвання шлюбу також можливе;
  • якщо чоловік або дружина не може з'явитися особисто для подання заяви, можливе подання окремої нотаріально завіреної заяви;
  • дата розірвання подружніх відносин визначається нотаріусом;
  • згоду на розлучення особи, яка не може з'явитися до нотаріальної контори, може бути також завірена консульством.

Для нотаріального розірвання шлюбу необхідно заплатити 64 євро за послуги спеціаліста та державний збір.

Розірвання шлюбу в Естонії в судовому порядку

Розлучення в суді вважається найбільш енерговитратним і дорогим. Однак у деяких випадках процедури не уникнути, наприклад, якщо пара має спірні питання щодо майна чи спільних дітей віком до 18 років. Розірвати шлюб в Естонії у судовому порядку можна за дотримання таких умов:

  • оплата державного мита у розмірі 100 євро;
  • заяву необхідно подавати з усією супутньою документацією до канцелярії повітової судової інстанції;
  • заява, оформлена належним чином відповідно до законодавчих норм Естонії, приймається судом для подальшого відкриття провадження;
  • документ надсилається відповідачу з вимогою відповіді, після отримання якої призначається засідання;
  • у деяких випадках суд може бути винесений не вердикт, а час на примирення, після якого пара або розриває подружні стосунки, або залишається разом.

У середньому розірвання шлюбу в Естонії в судовому порядку триває від трьох місяців до одного року. Важливо, що, якщо місцезнаходження відповідача невідоме, розлучитися неможливо. Дізнатися докладніше про процедуру розриву сімейних зв'язків ви можете у сімейного адвоката.

Поділитися:

Обговорення