aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Розлучення в Україні без згоди одного з подружжя

Чи можна розлучитися з подружжям в односторонньому порядку, тобто розірвати шлюб без участі одного з партнерів? Це цілком реально зробити, але домогтися потрібного рішення можна виключно в судовому порядку, так як воно визначається обставинами конкретної справи. Розлучення без згоди подружжя може бути з різних причин:

  • Подружня пара давно живуть окремо від претендента, проте хто-небудь з них не хоче займатися процесом розлучення.
  • Один з подружжя не знає, де зараз знаходиться його друга половинка.
  • Чоловік і дружина не можуть знайти взаємного рішення, що стосується розірвання шлюбу.
  • Одна зі сторін, як і раніше відчуває почуття до партнера і вважає, що розлад у родині не має постійного характеру.

 

Відсутність на розлучення без згоди подружжя також може бути наслідком того факту, що це суперечить благополуччю неповнолітніх дітей або іншим принципам соціального співіснування (наприклад, через стан здоров'я чоловіка або дружини). Подібні аргументи можуть навіть заблокувати рішення про розлучення, після чого доведеться подати на апеляцію.

Odyn

Розлучення в Україні без згоди одного з подружжя: порядок процедури

У даній ситуації перше, що потрібно зробити - це скласти односторонній позовну заяву на розірвання шлюбу (у 2-х примірниках), щоб потім подати в судову інстанцію. До складання позову потрібно поставитися дуже серйозно і бажано вдатися до допомоги кваліфікованого юриста або досвідченого адвоката з розлучення, щоб отримати розлучення без згоди однієї зі сторін.

Будь-яке розлучення в Україні без згоди одного з подружжя відбувається за певною процедурою. Позивач, який наполягає на офіційному розриві шлюбного союзу, подає позов, складений на основі Сімейного кодексу, а також Цивільного процесуального законодавства України. Однак існують правила, які не дозволяють розірвати шлюб:

  • в разі вагітності дружини;
  • дитині ще не виповнилося 1 рік.

Хоча і до цих правил застосовуються виключення, прописані в Сімейному кодексі (ст. № 110).

Розлучення без згоди подружжя : причини

Ключовим положенням позову є вагомі причини одностороннього розірвання союзу. Якщо ви подаєте заяву про визнання вини відповідача, вам потрібно буде надати докази (наприклад, факту подружньої зради). Найчастіше це документи, фотографії, записи дзвінків, звіти про детективному розслідуванні, роздруківки електронної пошти, текстові повідомлення і т. д. Показання свідків також є цінним джерелом доказів, щоб отримати розлучення без згоди одного з подружжя .

У переважній більшості справ, в яких одна сторона подала позов про розлучення без згоди подружжя, вирок виноситься відразу після судового розгляду. Саме суд визначає фактичні взаємини між чоловіком і дружиною, а також з'ясовує реальні причини розірвання шлюбу в односторонньому порядку без згоди подружжя. Якщо суд встановить, що подальше спільне проживання сімейної пари суперечить інтересам обох подружжя або їхніх дітей, то виноситься рішення про розлучення.

Де подати документи для розірвання шлюбу без згоди одного з подружжя?

Пакет документів на розлучення в Україні без згоди одного з подружжя потрібно подати особисто або надіслати поштою до районного суду, який має юрисдикцію щодо останнього загального місця проживання подружжя, якщо хоча б один з них постійно проживає в цьому районі. При відсутності такого, позовну заяву разом з додатками подається за місцем проживання відповідача. А коли і цієї основи немає - правомочним є судовий орган за місцем проживання позивача.

Суд призначить слухання і розпорядиться вручити копію позову вашому чоловікові. У разі неявки одного з подружжя -відповідача на судові слухання, постанова офіційно розірвати шлюб без згоди одного з подружжя приймається заочно. Якщо суддя вважає, що позивач надав вельми переконливі аргументи для прийняття позову - виноситься вердикт про анулювання шлюбного союзу і ви можете отримати розлучення без згоди одного з подружжя.

Поділитися:

Обговорення