aria.background

Перший крок
до нового життя

1200 899 грн за усі документи
Подайте до суду Укрпоштою
Згода партнера необов’язкова
Без вашої участі у суді
Судова система України працює 💙💛
Ви можете розлучитися під час воєнного стану

Заповніть анкету та отримайте документи з інструкцією на e-mail

Скільки у шлюбі дітей до 18 років?
У шлюбі є спільне майно?

Послугу надає Адвокатське бюро

Національна асоціація Адвокатів України

Перед початком можна зателефонувати або написати нам для безкоштовної консультації по розлученню

Як подати на розлучення у Словаччині громадянам України

Громадянам України, які тимчасово перебувають або проживають на території Словаччини, не важко подати прохання про розлучення, не залишаючи межі країни. Для цього буде потрібна грамотна підготовка документів, комплексний підхід до справи та наявність хорошого юриста-адвоката з сімейних питань.

Подати на розлучення у Словаччині онлайн

Подати на розлучення у Словаччині для українців можна кількома способами:

  1. Якщо один із подружжя перебуває на території України, він уповноважений займатися всіма питаннями розлучення самостійно;
  2. Розлучитись у Словаччині онлайн, звернувшись за допомогою до сімейного адвоката.

Які існують варіанти розриву шлюбного союзу

Згідно з чинним законодавством України, розлучення на території країни можна оформити:

  • Звернувшись до РАГСу, в якому було узаконено шлюбний союз. Цей варіант можливий у тому випадку, якщо шлюб розривається за взаємною згодою і у подружжя немає взаємних претензій та невирішених питань щодо майна;
  • Через суд.

У процесі розгляду справи через орган державної влади порушуватиметься питання щодо поділу спільно нажитого майна між подружжям, за умови, якщо під час узаконення спілки не було підписано шлюбний контракт. Також у суді розглядаються питання опікунства, якщо у пари є неповнолітня дитина та питання про виплату аліментів за фактом вибору опікуна.

До суду має право звернутися один із подружжя, у разі, якщо другий з якоїсь причини не виявляє бажання розлучатися. Згідно з сімейним кодексом України, якщо у шлюбі виникають конфлікти і одна із сторін має претензії до свого партнера – розлучення можливе без участі іншої сторони.

Подати на розлучення у Словаччині без присутності: чи можливо оформити розлучення онлайн

Подати на розлучення у Словаччині за кордоном не важко: для цього вам необхідно звернутися за допомогою до кваліфікованого сімейного юриста, який захищатиме ваші інтереси в Україні. Процес розлучення, згідно із чинним законодавством нашої країни, займає від двох до трьох місяців. За цей час суд зможе детально розглянути вашу заяву, винести вердикт, а юрист зможе підготувати документи згідно із законами та нормативними вимогами.

Український суд також може розглядати розірвання міжнародного шлюбу, коли один із подружжя є громадянином іншої країни. Розлучення в Словаччині онлайн має на увазі подання документів відповідно до законодавчих вимог, про перелік яких вам повідомить сімейний адвокат. Також в режимі онлайн можна:

  • Подати на розлучення у Словаччині без чоловіка;
  • Подати на розлучення у Словаччині без дружини.

Розірвання шлюбного договору без особистої присутності – досить поширена практика для тих, хто не має змоги виїхати зі Словаччини з особистих причин. Такий варіант вирішує безліч супутніх незручностей, таких як купівля квитків, довга дорога, оренда житла і, до того ж, мінімізує психологічну напругу у зв'язку із затяжним судовим процесом.

Що потрібно для того, щоб подати на розлучення у Словаччині онлайн

Для розірвання шлюбу вам знадобиться підписати заяву, яка буде оформлена відповідно до вимог судової інстанції. Як альтернативний варіант, у вас є можливість надати повноваження вашому адвокату, який заповнить документи за вас, якщо немає можливості виїхати зі Словаччини. У документі має бути зазначено:

  • Повна назва судової інстанції;
  • Особисті дані учасників судового процесу: номери та серії паспортів, ідентифікаційні номери;
  • Актуальне місце прописки або адресу проживання. Обов'язково зазначати поштовий індекс;
  • Телефонні номери та адреса електронної пошти. Це знадобиться для того, щоб мати можливість у разі потреби зв'язатися в режимі відеоконференції.

Обов'язковим пунктом є оплата державного мита: квитанція про успішно проведену транзакцію має бути передана до суду разом із основним пакетом документів на розгляд.

Розірвання шлюбу в Словаччині онлайн: переваги досвідченого юриста

По-перше, наявність досвідченого адвоката гарантує якісне надання послуг та впевненість у тому, що всі етапи судового процесу пройдуть щвидко, без заминок та принесуть бажаний результат. По-друге, юрист здатний вирішувати проблеми в міру їх надходження: якщо спливають несподівані нюанси щодо розірвання шлюбного договору, він зможе швидко запропонувати альтернативні методи вирішення завдань, виходячи з особистого досвіду роботи у сфері юриспруденції.

Співпрацюючи з сімейним адвокатом онлайн, вам потрібно буде пройти кілька етапів:

  • Підготовка відповідної документації до РАГСу або суду, залежно від конкретної ситуації, а також відновлення паперів, якщо вони були втрачені;
  • Консультаційні моменти під час проведення процесу розлученя, вирішення актуальних проблем та завдань, які можуть виникнути у процесі слухання справи;
  • Завершення процесу, надсилання зручним для вас способом паперів з перекладом на українську та словацьку.

Після завершення процесу розлучення на документах ставиться Апостиль - штамп, що підтверджує достовірність цінних паперів. Ваш договір про розірвання шлюбу буде дійсним як на території України, так і на території Словаччини.

Взаємодія з досвідченим юристом з сімейних питань гарантує ваш спокій: ви можете бути впевнені, що процес розлучення пройде максимально швидко і з мінімальним стресом для вас. Усі питання на суді обговорюватимуться з урахуванням ваших особистих інтересів, а ваші права та вимоги відстоюватимуться.

Сімейний адвокат має за плечима багаторічну практику, знає підводні камені та важливі нюанси суднового процесу, які допоможуть вам досягти бажаного результату. Вже через два-три місяці у вас на руках будуть офіційні документи, що підтверджують ваш новий соціальний статус.

Поділитися:

Обговорення